Prijava

Vaša prijava

Evo što stoji u gradskoj Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

[]

S današnjim danom otvoreno je savjetovanje s javnošću za Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama na području Grada Velike Gorice.

Odlukom se propisuje odgovornost i obveze fizičkih i pravnih osoba radi zaštite životinja, što između ostalog uključuje zaštitu njihova života, zdravlja i dobrobiti, način postupanja sa životinjama, uvjeti koji su potrebni za zaštitu životinja pri držanju, uzgoju kao i te postupanje s napuštenim i izgubljenim životinjama, inspekcijski nadzor i prekršajne odredbe.

Zakonom je određeno da uvjete i način držanja kućnih ljubimaca, postupanje s divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa kao i postupanje s napuštenim ili izgubljenim životinjama propisuju se općim aktima jedinice lokalne samouprave, stoga je potrebno donijeti novu Odluku kojom će se regulirati predmetna problematika.

Novčane kazne koje su navedene u Odluci za pojedine prekršaje kreću se od 80 do 400 eura. Odluka i obrazac savjetovanja možete pronaći na službenoj stranici grada, a savjetovanje je otvoreno do 23. rujna.

Ova objava Evo što stoji u gradskoj Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.