Prijava

Vaša prijava

Prvi ‘Petek na Gorice’ uz Mljac i Art plac, zanimljive radionice i još mnogo toga

[]

Turistička zajednica grada Velike Gorice za ovu je jesen pripremila novu zanimljivu manifestaciju “Petek na Gorice” kod Muzeja Turopolja.

– S dolaskom prvih jesenskih dana želimo ovaj tradicijski običaj okupljanja učiniti privlačnim i atraktivnim mlađim urbanim generacijama, a manifestaciju planiramo organizirati svaki prvi petak u mjesecu. Ideja je da se na jednom mjestu okupi ponuda lokalnih poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, kulturnih i drugih udruga te da se zanimljiva raznovrsna ponuda prezentira u posebno scenografski uređenom prostoru u centru grada – istaknuli su iz goričke Turističke zajednice te dodali kako je prvi čvenk ovakvog tipa zakazan za 8. rujna.

Velikogoričani će, ali i svi ostali posjetitelji, od 11 do 17 sati moći provjeriti ponudu izlagača u sklopu MLJAC i ART PLACA.

Mljac plac bit će posvećen gastro delicijama našega kraja na kojem će svi posjetitelji moći degustirati i kupiti proizvode lokalnih OPGova. Turopoljski štrukli „CIPOV“ by Ivana Belošević, turopoljska craft piva koja se krije iza naziva Dekli’ca, O’Tur i Mogut, domaći kolači od sezonskih namirnica koje će pripremiti članice KUDa Gradići, domaći pekmez i likeri od aronije i bobičastog voća OPG Goge Brozović, ukusne kiflice, kruh i tjestenina na štandu Mlina Pukanić, svježi sir i vrhnje iz Mini sirane Kolarić, zdrav i ukusan domaći med OPG Antolčić – predstavnik Pčelarske udruge Turopolje, fini pekmezi koje pripremaju članice Društva žena Anđela Lovreković iz Mraclina samo su dio bogate ponude – dodali su iz Turističke zajednice.

A svi željni tradicionalnih suvenira, rukotvorina i nakita mogu svratiti na Art plac na kojem će lokalni obrtnici (KUD Čiče, obrt Mogut, Megy design i obrt Amalija, Modni salon Ivančica, MartArt-Turopolka, OPG Benjamin) pokazati svoje umjeće: suveniri i torbe s turopoljskim motivima, ručno izvezeni odjevni predmeti, šalice, magneti, slike, nakit, ukrasi za dom, heklane haljine, cvijeće i još mnoga toga po posebnim cijenama za ovu priliku.

Uz ponudu izlagača bit će tu i radionica izrade privjesaka čardaka 3D olovkom za djecu koju će voditi Josip Kos iz Mraclina u Centru za posjetitelje od 16 do 17 sati, radionice slikanja za odrasle (Paint&wine by DadArt) i vezenja (by Veravi) od 17 do 19 sati na prostoru parka, glazbenih nastupa učenika Gimnazije Velika Gorica i Turopoljskih mažoretkinja do foto kutka za slikanje.

Načini prijave na radionice bit će objavljeni na web i Facebook/Instagram stranici TZ Velike Gorice.

U sklopu prvog Petka na Gorice, od 11 do 14 sati obilježit će se i Hrvatski olimpijski dan. Na prostoru parka tako će se predstaviti i članice Zajednice sportskih udruga Velike Gorice prikazom rada svojih klubova i demonstracijom sportova kojima se bave.

Ova objava Prvi ‘Petek na Gorice’ uz Mljac i Art plac, zanimljive radionice i još mnogo toga se prvi puta pojavila na cityportal.hr.