Prijava

Vaša prijava

Zadnja liga i jedna briga: Naših klubova pet, jedina želja biti u prvih šest…

[]

Kobilić, Novo Čiče, Turopolje, Orle i Mala Buna imat će svoje predstavnike u novoj kampanji 1. Županijske nogometne lige, od ove sezone posljednjeg ranga hrvatskog nogometa, sedmog stupnja natjecanja. To je i ključna promjena za sezonu ispred nas, jer još do lipnja s ponosom smo isticali kako u zadnjem rangu nema klubova iz našega kraja. Posljednje se iz tog društva izvuklo NK Turopolje, a sad je reorganizacija natjecanja dovela do toga da imamo čak pet predstavnika!

I tu promjenama nije kraj. Točnije, već za sljedeću sezonu najavljeno je novo preslagivanje liga, što dovodi do toga da će u ovom rangu ostati samo momčadi smještene od drugog do šestog mjesta. Prvak će ići u JŽNL, petorka iza njega ostaje na ovoj razini, svi ostali sele u ligu niže….

Vatrogasac, Dinamo Hidrel, Turopolje, Posavec i Buna u takvim će okolnostima od ovog vikenda krenuti u lov na bodove koji bi ih mogli i izvući iz ovog ranga, svatko sa svojim šansama u tom smislu. Društvo im se promijenilo, klubove iz vrbovečkog kraja u ovom su prekrajanju liga zamijenili klubovi iz samoborskog kraja, pa će se na otprilike jednako udaljena gostovanja ići u drugome smjeru. U kojem će smjeru otići čija sezona, tek ćemo doznati, počevši već od ovog petka.

Otvaranje će biti spektakularno, jer kako drukčije opisati činjenicu da će Brcko i Buna u petak od 19.30 sati igrati na umjetnoj travi, i to pod svjetlima reflektora! Ima li veće nogometne romantike od toga, fali još samo izravni televizijski prijenos da bi dojam bio potpun, ali to ćemo ostaviti za neka bolja vremena. I bez toga će u Božjakovini biti zabavno, neizvjesno, nadamo se s pozitivnim ishodom za Bunu.

Momčad se na Bregima, inače, nije previše mijenjala, otišla su dva igrača, došao jedan, mladi golman iz Hrvatskog dragovoljca, a s klupe će momčad i dalje voditi Denis Banić, ujedno i trener pionira u HNK Gorici. Uz te minimalne promjene u momčadi, radilo se i na terenu, koji je dobio prskalice, što je dovelo i do puno boljeg igrališta.

– Nismo baš Wembley, i dalje je problem ta ilovača koja je ispod gornjeg sloja terena, ali definitivno je napredak u odnosu na ono prije – dojavljuje Marko Kovačić, najstariji iz Pevecove loze, koji će i unatoč ozljedi istrčati večeras na božjakovinsku Allianz Arenu…

Dan poslije, u subotu od 17.30 sati, svoju će sezonu u Leknenu otvoriti NK Posavec. Ambiciozan, pojačan i vođen iskusnom rukom, ponos općine Orle ciljat će na najviše pozicije u ovoj sezoni, počevši od sudara s Ostrnom na otvaranju. Drukčije i ne može biti, budući da je iz Mraclina stigao Pero Milatović, da je iz Kuča stigao i golman Mario Zagorac, da su iz Novog Čiča stigli Andrija Škrtić i Filip Musolli. S klupe će tu momčad voditi Nino Matković, koji je poziv gazde Ervina Vujice, ujedno i načelnika općine, prihvatio nakon što se rastao s društvom iz Kobilića.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

A kad je već tako ispalo, u kobilićkom Vatrogascu morali su tražiti novo rješenje. Momčad je tako preuzeo dojučerašnji igrač Vjekoslav Ćavar, koji bi s 43 godine, takav je plan, trebao biti samo trener, iako je i dalje registriran i kao igrač, pa je moguće da ponekad uskoči i u kopačke. Još malo stariji od njega je golman Branimir Grilec, koji i dalje ne odustaje, jednako kao ni njegov mlađi brat Josip. Obojica su se već odavno svrstali među legende kluba iz Kobilića, koji su ovog ljeta napustili Iftić i Matković, novi igrači Poleta, kao i Bedjik i Jandriš, koji su se preselili u Obrezinu.

– Pojačanja nismo dovodili, neki dečki su se reaktivirali, a željno očekujemo i povratak Matanovića i Sambola, koji su proljeće propustili zbog ozljeda. Budu li oni na razini na kojoj su bili prije ozljeda, bit će nam najveća moguća pojačanja – kaže tajnik kluba Kristijan Golub, dodavši kako je ova sezona bila planirana za rekonstrukciju momčadi, a pretvorit će se u utrku za jednim od tih prvih šest mjesta.

Kad smo već kod Kobilića, jedan stanovnik tog sela povest će u novu sezonu NK Turopolje. Goran Smolčić i dalje je u sedlu, čvrsto drži svoju poziciju i zajedno s ljudima iz kluba planira sezonu bolju od prošle, iako je kadar vrlo sličan lanjskom. Ambicija ulaska u viši rang postoji, a u tome bi trebala pomoći dva pojačanja koja su stigla. Na golu će biti Stjepan Sučić, donedavno golman Lukavca, koji dolazi iz Obrezine, dok je iz Kupe stigao Dario Vranešić, čiji je brat Mihael od ranije u klubu. Za svoje mjesto u kadru borit će se i izlazni juniori Tačković i Reščić, koji su se kući vratili nakon epizode u Lekeniku.

Za početak, Turopolje i Vatrogasac čeka međusobni okršaj, prvi od niza lokalnih derbija u ovoj sezoni, jedna od onih utakmica koje privlače posebnu pozornost u niželigaškom svijetu. Sastanak je zakazan za nedjelju u 17.30 u Turopolju, na šarmantnom igralištu uz prugu…

31.07.2023. Novo Èièe. NK Dinamo Hidrel zapoèeo pripreme za jesen 2023. Foto: David Joliæ/cityportal.hr

Prošle sezone naš najslabije plasirani predstavnik bio je novočički Dinamo Hidrel, koji će u isto vrijeme krenuti u novu sezonu gostovanje kod Jamnice u Pisarovini. Predvođeni iskusnim strategom Vladom Horvatom, Novočičani će za početak pokušati izbjeći tu neslavnu “titulu” iz prošle, a onda i pokušati se ugurati među tih najboljih šest, bude li to ikako moguće. Potreseni smrću legendarnog klupskog djelatnika Franje Anića, svi u Dinamu Hidrelu imat će još veći motiv odigrati dobru sezonu, prvu bez Franje među njima…

1. ŽNL Jug, 1. kolo:
PET, 19.30 sati: Brcko – Buna
SUB, 17.30 sati: Posavec – Ostrna
NED, 17.30 sati: TuropoljeVatrogasac
NED, 17.30 sati: Jamnica – Dinamo Hidrel

Ova objava Zadnja liga i jedna briga: Naših klubova pet, jedina želja biti u prvih šest… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.