Prijava

Vaša prijava

Umro je Ivan Šuker, bivši gradonačelnik i prvi Goričanin koji je postao saborski zastupnik

[]

Jutros je stigla vijest koja je odjeknula diljem goričkog kraja, ali i puno šire – u 66-toj godini umro je Ivan Šuker, hrvatski političar. Tijekom dugotrajne političke karijere bio je potpredsjednik Vlade, ministar financija, ali i prvi Goričanin koji je sjeo u saborsku klupu 2000.godine kao zastupnik HDZ-a. Te iste godine postao je i gradonačelnik Velike Gorice.

Rođen je 12. studenoga 1957.godine u Livnu, a u Velikoj Gorici je živio od svoje osme godine. Pohađao je Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje diplomira 1983. godine. Po završetku fakulteta zaposlen je na radnom mjesto glavnog knjigovođe u Odsjeku za budžet Općine Velika Gorica, nakon čega 1986. prelazi na posao financijskog direktora gradske omladine, gdje ostaje do 1990. godine. Između 1990. i 2000. godine Ivan Šuker obavlja istovremeno poslove voditelja porezne uprave Velike Gorice.

Gotovo cijeli život bio je vezan uz gorički košarkaški klub, prvotno kao igrač, te kao predsjednik KK Gorica. Također je obnašao i dužnost predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza.

Iza njega ostaje ožalošćena obitelj, supruga Andrea Šuker, te djeca Marko i Katarina. Iskrena sućut obitelji!

Ova objava Umro je Ivan Šuker, bivši gradonačelnik i prvi Goričanin koji je postao saborski zastupnik se prvi puta pojavila na cityportal.hr.