Prijava

Vaša prijava

Gorički sportaši predstavili svoje klubove kako bi motivirali djecu i mlade na aktivno bavljenje sportom

[]

Brojni velikogorički školarci danas su u Parku Plemenite općine Turopolje mogli vidjeti, ali se i okušati u brojnim sportovima koje su u sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u Velikoj Gorici predstavili gorički klubovi.

– U našem je programu danas sudjelovalo deset članica Zajednice s više od 250 sudionika. Svi oni su predstavili svoj klub i rad, a školska djeca koja su danas pogledala demostracije i prezentacije sportova, nadamo se da će svatko od njih pronaći nešto za sebe i izabere sport kojim će se baviti. To nam i je bio krajnji cilj, želimo motivirati građane i potaknuti ih na bavljenje sportom – rekao je Darko Blažinčić, tajnik Zajednice.

Pokazne vježbe i dio treninga pokazali su košarkaši, odbojkašice, karatisti, taekwondoaši, hrvački, cheerleadersice, ali i plesači.

– Ovo je odlična stvar. Važno je da se građani aktiviraju, a djeca da se upoznaju sa sportovima i na kraju da se uključe u neki od njih. Bilo u rekreativnom ili natjecateljskom obliku – istaknuo je Hrvoje Balen, direktor Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport te dodao kako ovakva događanja uvijek poluče uključivanje nove djece u sport.

– Za vrijeme pandemije oko 30 tisuća djece je odustalo od bavljenja sportom. Cilj nam je privući nove, a ove već koji su sada aktivni zadržati što duže u sportu – dodao je Balen.

Inače, ovo je već treće obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u našem gradu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice. Ovu sportsku manifestaciju moglo se pratiti uživo putem YouTube kanala Zajednice, a svi oni koji su propustili ili nisu mogli biti prisutni ovdje mogu pogledati kako je bilo.

 

Ova objava Gorički sportaši predstavili svoje klubove kako bi motivirali djecu i mlade na aktivno bavljenje sportom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.