Prijava

Vaša prijava

Svjetski biciklistički timovi CRO Race utrke i ove će godine proći Velikom Goricom

[]

Bliži se osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race u sklopu koje će i ove godine brojni biciklisti voziti kroz Veliku Goricu.

CRO Race održat će se od 26. rujna do 1. listopada u šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Šesta etapa od Samobora do Zagreba koja se vozi 1. listopada, prolazi kroz naš grad, a duga je 157,5 kilometara.

Ovogodišnja utrka ugostit će 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. Trenutno je prijavljeno 126 biciklista, a sudjelovat će i dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic).

CRO Race, 6. etapa, Samobor – Zagreb, Velika Gorica, Foto: cityportal.hr/arhiva

Ovo događanje pretvara se u prepoznatljiv projekt i jača njegovu sportsku poziciju, ali i turistički potencijal.

– CRO Race danas je respektabilno sportsko događanje, koje u sebi ima snažan promotivni element naše zemlje. Uvjeren sam da ovogodišnje izdanje utrke neće iznevjeriti nijednog ljubitelja biciklizma i da ćemo svi zajedno uživati u nezaboravnih šest dana profesionalnog sporta praćenog nezaboravnim kadrovima raskošnih ljepota Hrvatske – istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Utrka će ponuditi mnoga uzbuđenja, a jedno od njih zasigurno je i četvrto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji i u čak 130 zemalja.

 

Ova objava Svjetski biciklistički timovi CRO Race utrke i ove će godine proći Velikom Goricom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.