Prijava

Vaša prijava

Župnijske manjine obilježile svoj Dan smotrom kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici

[]

Smotrom kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici, obilježen je Dan koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije. Salih Huremović, predsjednik Koordinacije, ujedno i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, rekao je da je prostor županije mjesto gdje se nacionalne manjine dobro osjećaju i imaju sva prava koja im zakonom omogućuje hrvatska država.

– „I „manjina“ i „većina“ oduvijek su imale obostranu korist od zajedničkog življenja na istom prostoru – dodao je Huremović.

Predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović poručila je da je napredak Hrvatske kroz povijest nezamisliv bez pripadnika drugih naroda.

– Ne moramo se u svemu slagati, ali okupiti se oko zajedničkog stola i zastupati zajedničke interese dobar je smjer kako treba raditi da bi nam svima bilo bolje – naglasila je Glasnović.

U programu su sudjelovali folklorna sekcija i zbor “Hor” Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, ženski pjevački zbor “Bulbuli”, dječja folklorna skupina i citraški orkestar Mađarskog kulturnog društva Ady Endre, “Češka beseda” iz Dubrave, Etno skupina “Ezerki”, Marija Ajduković i Walter Neno Neugebauer.

Foto/Izvor: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

Ova objava Župnijske manjine obilježile svoj Dan smotrom kulturnog stvaralaštva u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.