Prijava

Vaša prijava

Filip Detelić uoči premijere u Kerempuhu: ‘Volio bi igrati u Buševcu, mom rodnom mjestu’

[]

Naš sugrađanin, poznati hrvatski glumac, ali i redatelj Filip Detelić uplovit će u novu kazališnu sezonu sa svojim matičnim teatrom Kerempuh. Večeras se na daskama ovog zagrebačkog satiričkog kazališta prikazuje premijera predstave ‘Subota, nedjelja i ponedjeljak’ u kojoj će Detelić utjeloviti lik Rocca.

Riječ je o remek-djelu Eduarda de Filippa, talijanskog dramatičara, glumca i redatelja, koji istražuje dinamiku obiteljskih odnosa i društvenih normi. U nizu komičnih situacija koje se događaju tijekom jednoga vikenda, predstava nam otkriva različite poglede na partnerske odnose, brak, karijeru i život sam.

Predstavu je za Kerempuh režirao Paolo Magelli, dok dramaturgiju i adaptaciju potpisuje Željka Udovičić Pleština.

Premijera je danas i jedva čekamo publiku da dođe i da osjetimo njihovu reakciju. Riječ je o jednoj obiteljskoj satiri, o obitelji u kojoj se, zapravo, ne događa ništa naročito. Tri generacije obitelji za stolom. Kao i u svakoj, izbijaju tu nekakve nedoumice i svađe – rekao je Detelić uoči današnje premijere za Novi list.

Foto: Kazalište Kerempuh/Luka Dubroja

Dodajmo i kako su glazbu za ovu predstavu radili Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle.

A Filip se po prvi puta ove godine okušao i u ulozi redatelja. Debitirao je kao režiser predstave ‘Kako druga polovica voli’, a u kojoj je i sam igrao glavnu ulogu.

Deset godina mi je to bila želja, i ravnateljica Sonja Kovačić mi je dala šansu i svaka joj čast. Mislim da smo imali odlične predstave, to se vidi i po publici. Nadam se da se ljudima i moja predstava svidjela, zasad je rasprodana i u ovoj sezoni – pohvalio se Detelić za Novi list i pohvalio kako u njegovoj Velikoj Gorici u kojoj je odrastao kazališna scena je sve živopisnija.

– Scena napreduje i razvija se i zbog toga mi je jako drago. Inače, ja sam iz Buševca, mjesta blizu Gorice, koje ove godine obilježava sto godina od igranja prve kazališne predstave. Imaju dobre amatere. Zvali su nas da dođemo i volio bih, jer je to moje rodno mjesto – zaključio je ovaj glumac buševskih korijena.

Cijeli intervju s Filipom Detelićem pronađite ovdje. 

 

Ova objava Filip Detelić uoči premijere u Kerempuhu: ‘Volio bi igrati u Buševcu, mom rodnom mjestu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.