Prijava

Vaša prijava

Za kraj berbe u Jaski velika fešta: Slavi se 30 godina manifestacije Dani vina

[]

Spajajući prošlost i sadašnjost jaskanskog kraja, Dani vina najznačajnija su lokalna manifestacija kojom se ponose Jaskanci, ali i sami vinari. Ove će se godine održati u svom izvornom terminu, nakon berbi, od 29. rujna do 1. listopada u perivoju dvorca Erdödy.

Tradicija vina i vinarstva dio je jaskanske povijesti i tradicije, a prvi „službeni“ Dani vina održani su 1992. godine na Strossmayerovom trgu, u organizaciji Radio Jaske. Potom su se do 2000. godine održavali na Trgu Ljube Babića, kasnije na Trešnjevci i prostoru Sajmišta, a sada su svoj dom našli u perivoju dvorca Erdödy. Odabir lokacije prati vinare koji se sve više okreću ekološkoj proizvodnji i povratku prirodi.

– Proslavit ćemo kraj berbe kao najznačajnijeg dijela godine u vinogradu, a vrijedni vinari predstavit će rezultate svoga rada. Tako na Danima vina ove godine sudjeluje 14 vinara. Kroz tri dana bit će organizirane brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati. Svi sudionici moći će tako degustirati vrhunska vina i o njima slušati od ponajboljih stručnjaka – ističu organizatori.

Za glazbeni su program zaduženi Neno Belan & Fiumens koji će publiku zabaviti u petak, 29. rujna, Matija Cvek & The Funkensteins koji nam stižu u subotu, 30. rujna i Gazde koje će u nedjelju, 1. listopada s omiljenom publikom također proslaviti 30. rođendan.

 

Ova objava Za kraj berbe u Jaski velika fešta: Slavi se 30 godina manifestacije Dani vina se prvi puta pojavila na cityportal.hr.