Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica dobila prvi solarni cvijet u Hrvatskoj

[]

Nizozemski cvijet ‘niknuo’ je u Velikoj Gorici. Na prostoru goričke tvrtke Modepack, postavljen je prvi solarni cvijet Ecoplant u Hrvatskoj.

– Izgleda poput suncokreta, a isto tako ima i slične karakteristike jer se okreće prema suncu i prati ga. Osim što je solarna elektrana, isto tako izgleda lijepo u prostoru u kojem se nalazi. Priča je to koja ima i estetsko i funkcionalno značenje pa tako na njemu možemo puniti električne automobile, u sebi ima baterije koje pohranjuju energiju kako bi se kasnije mogao napuniti automobil ili mobiteli te ima priključke za druge uređaje – rekao nam je Mario Andrić, vlasnik poduzeća Solarko, koji je ekskluzivni zastupnik Ecoplanta u Hrvatskoj.

27.09.2023. – U Velikoj Gorici postavljen prvi solarni cvijet u Hrvatskoj – foto: Petra Škrinjarić/Citypotal.hr

Tvrtka Modepack bio je idealan odabir za postavljanje zbog njenog zelenog pogleda na budućnost.

– Cijela priča je jako atraktivna i privući će veliku pažnju. Mi inače na krovu tvrtke imamo postavljenu solarnu elektranu s tisuću solarnih panela te će ovaj cvijet doprinijeti našoj proizvodnji električne energije. Ovo je samo početak jedne lijepe priče i drago mi je da smo se uključili – istaknuo je Jure Širić, direktor Modepacka.

27.09.2023. – U Velikoj Gorici postavljen prvi solarni cvijet u Hrvatskoj – foto: Petra Škrinjarić/Citypotal.hr

Na predstavljanju ovog projekta bio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar te istaknuo da je ova gorička tvrtka primjer kako treba raditi poduzetništvo u lokalnoj zajednici.

– Ovo je jedan standard kakav bi trebao biti standard svim poduzetnicima. Zelenilo, otvorenost i komunikacija prema susjedstvu i društvenoj zajednici je profit. Jedna zajednička sinergija je dovela do ove solarne prekrasne priče, nadam se da će biti još ovakvih cvjetova u Velikoj Gorici – rekao je gradonačelnik Ačkar te dodao kako će Grad raditi na tome da obnovljivi izvori energije i ekologija postanu prioritet zbog budućnosti generacija koje dolaze.

27.09.2023. – U Velikoj Gorici postavljen prvi solarni cvijet u Hrvatskoj – foto: Petra Škrinjarić/Citypotal.hr

Ova objava FOTO Velika Gorica dobila prvi solarni cvijet u Hrvatskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.