Prijava

Vaša prijava

FOTO Useljenje u Interpretacijski centar Muzeja Turopolja do kraja godine

[]

Radovi na Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja privode se kraju! Riječ je o investiciji vrijednoj oko milijun i 300 tisuća eura, a od kojih je milijun i 100 tisuća eura europska sredstva. Centa se prostire na površini od oko 600 metara kvadratnih i imat će tri etaže. Bit će to dom svih vrijednih muzejskih eksponata, ali i mjesto njegovanja materijalne i nematerijalne baštine našeg kraja.

Foto: FB Muzej Turopolja

Interpretacijski centar bit će od velikog značaja za muzejsku djelatnost u Velikoj Gorici i Turopolju, ali i za cijelu Hrvatsku, istaknuli su iz Muzeja Turopolja.

– U zgradi će se nalaziti potpuno opremljeni muzejski depo u koji će se pohraniti bogata građa Muzeja Turopolja, a bit će tu i multifunkcionalna dvorana te prostor za pedagošku i andragošku djelatnost muzeja. Uredski prostori također će se preseliti iz stare zgrade Muzeja u novi Interpretacijski centar. Preseljenje će se realizirati do kraja godine. Čeka nas puno posla, iznimno smo uzbuđeni i jedva čekamo! – kažu iz Muzeja Turopolja.

Foto: FB Muzej Turopolja

Foto: FB Muzej Turopolja

Ova objava FOTO Useljenje u Interpretacijski centar Muzeja Turopolja do kraja godine se prvi puta pojavila na cityportal.hr.