Prijava

Vaša prijava

Velikogoričke mažoretkinje viceprvakinje svijeta, a imaju i svjetsku prvakinju – Petru Rakovac

[]

Velikogoričke mažoretkinje od 29. rujna do 1. listopada sudjelovale su na V. Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Zadru. Prvenstvo je okupilo više od 2800 mažoretkinja iz 14 zemalja, a sudjelovalo je 114 grupa. Natjecale su se mažoretkinje s četiri kontinenta, Europe, Azije, Afrike i Sjeverne Amerike.

Velikogoričke mažoretkinje predstavljale su juniorke i seniorke u 7 kategorija te s 4 rekvizita, a u 5 kategorija su nagrađene za 6 najboljih timova u svijetu.

– S pripremama za Svjetsko prvenstvo krenule smo po povratku s ljetnih praznika te je ovo natjecanje sam završetak natjecateljske sezone. Ovo Svjetsko prvenstvo bila nam je potvrda da rad i trud donose velike i značajne rezultate te motivacija za početak nove sezone – rekla nam je trenerica Lucija Bešlić.

Seniorka Petra Rakovac u Solo mace postala je svjetska prvakinja, dok je u ekipi Trio mace s Anom Leom Odak i Lucijom Bešlić osvojila 2. mjesto čime su postale viceprvakinje svijeta.

Istu titulu ponijela je i juniorska velika formacija baton flag u sastavu Dorotea Hrenković, Katja Školneković, Sita Križetić, Franka Knežević, Marija Školneković, Magdalena Jelavić, Josipa Knežević, Mia Božičević, Petra Balaban, Tia Gašpert i Ana Lea Odak.

Viceprvakinjama svijeta proglašene su i cure iz juniorske mini formacije mace, a u kojem plešu Dorotea Hrenković, Sita Križetić, Franka Knežević i Tia Gašpert.
Juniorska velika formacija classic pom pon nije došla do medalje, no osvojile su diplomu za odlično 6. mjesto.

– Sada nam slijede pripreme za nadolazeća natjecanja te uvježbavanje novih koreografija, a mi ovim putem podsjećamo da upisi u naš klub traju tijekom cijelog listopada te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te postanu dio ovog vrijednog i rasplesanog tima – poziva trenerica Bešlić.

 

Ova objava Velikogoričke mažoretkinje viceprvakinje svijeta, a imaju i svjetsku prvakinju – Petru Rakovac se prvi puta pojavila na cityportal.hr.