Prijava

Vaša prijava

Kazališne predstave u Velikoj Gorici uskoro će moći pratiti i sugrađani oštećena vida

[]

Slijepe i slabovidne osobe uskoro će u Pučkom otvorenom učilištu moći pratiti kazališne predstave. I to već ove nedjelje, 15. listopada kada se obilježava Dan bijelog štapa.

Na kazališne daske stiže Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom „Traži se novi suprug“, a zahvaljujući kupnji deset uređaja za audio deskripciju, našim sugrađanima oštećena vida bit će omogućena naracija uživo koju će tijekom igranja predstave čitati profesionalna glumica Petra Težak. Predstava je u nedjelju u 20 sati.

– Kontinuirano praćenje potreba i problema slijepih i slabovidnih osoba neophodno je, jer se uz svakodnevni napredak tehnologije olakšava svakodnevica i unaprjeđuje kvaliteta njihovog života. Kroz audio deskripciju omogućili smo samostalni odlazak osobama oštećenog vida na kazališnu predstavu „Traži se novi suprug“, a u budućnosti s posjedovanjem spomenutih uređaja i uživanje u drugim kazališnim predstavama – istaknuli su iz goričkog Pučkog učilišta koje je kupnju uređaja osiguralo je u suradnji s Gradom Velikom Goricom i predsjednikom povjerenstva za osobe s invaliditetom Darkom Matićem.

Inače, Dan bijelog štapa dan je kojim se nastoji podići svijest građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima.

Ova objava Kazališne predstave u Velikoj Gorici uskoro će moći pratiti i sugrađani oštećena vida se prvi puta pojavila na cityportal.hr.