Prijava

Vaša prijava

VIDEO Mališani iz Žireka saznali kako funkcionira radio, a okušali su se i u ulozi voditelja

[]

Do 14. listopada u našem gradu traje Dječji tjedan. U vrtićima i školama odvijaju se brojni zanimljivi programi i radionice koje u fokus stavljaju vještine, a kojima je ujedno i posvećen ovogodišnji Dječji tjedan. Kako bi približili najmlađim sugrađanima i upoznali ih s jedinom radijskom postajom u gradu, voditeljica jutarnjeg programa City radija, Gianna Kotroman, provela je poslijepodne u Dječjem vrtiću Žirek.

Engleskoj skupini u objektu u Podbrežnici prezentirala je posao radijske voditeljice, objasnila kako funkcionira radio, koliko je glas bitan u tom poslu te kojim vještinama treba raspolagati kako bi što kvalitetniji sadržaj došao do naših slušatelja. Za sve to, važno je i potrebno imati dobar sluh, lijep i ugodan glas kao i samu dikciju. Treba poznavati opću kulturu, glazbenu scenu i najvažnija stvar – osobnost.

 

Nakon toga, djeca su dobila priliku govoriti u mikrofon i čuti svoj glas preko zvučnika, ali i koliko im je radio kao najbrži medij na svijetu dostupan i prisutan.

A iz prve ruke saznali smo od jednog mališana da njegova mačka zna sama upaliti radio dok se šestogodišnji Karlo pohvalio da voli slušati Imagine Dragons i kako on sam kaže ‘tu ekipu’.

Pala su i neka obećanja, većinom od mališanki da će kada narastu biti radijske voditeljice ili pjevačice. Po završetku prezentacije i tisuće zato na tisuće zašto, klinci su uživali u malom veselom partyu na kojem su se ‘razbacali’ uz DJ-a Dariusa i najveće dječje hitove. 

I na kraju, tko zna možda će danas/sutra netko od ovih klinaca svojim glasom i izborom glazbe jutrima buditi Velikogoričane.

Piše: Gianna Kotroman/Foto: DV Žirek

Ova objava VIDEO Mališani iz Žireka saznali kako funkcionira radio, a okušali su se i u ulozi voditelja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.