Prijava

Vaša prijava

Subota je dan za Dječji gastro i veliki Turopoljski ručak na otvorenom

[]

Iz Turističke zajednice Velika Gorica objavili su kako je cijeli program Gastro Turopolja i nedjeljnog Turopoljskog ručka prebačen u subotu 14. listopada zbog predviđanja lošeg vremena.

Pa ćemo tako ove subote od 9 do 19h kod Muzeja Turopolja uživati u dvostrukom programu jer i ove godine neće izostati Dječji gastro.

Za najmlađe sugrađane pripremljene su brojne radionice, prodajna izložba učeničkih zadruga i vrtića, skauti će se natjecati u pripremi gulaša, superjunaci će peći palačinke, a za još bolju zabavu pobrinut će se Magic Leon. Nastupit će i Turopoljske mažoretkinje, Traumatic Arts, Plesni klub Megablast kao i Dječji zbor Cvrkutavci. Vidjet ćemo i reviju dječjih narodnih nošnji.

Veleučilište Velika gorica i Hrvatski savez dijabetičkih udruga pripremaju mjerenje razina šećera u krvi, tlaka i indeksa tjelesne mase. Djeca će kroz igraonicu moći saznati sve o važnosti prehrane, a odrasli će imati priliku čuti kako spriječiti bacanje hrane uz edukativne recepte.

Kada je u pitanju gastronomski, mnogima najvažniji dio ove manifestacije, u 11 sati kreće predstavljanje žirija i natjecatelja u pripremi turopoljske kotlovine koju će i ove godine ocjenjivati Tomislav Špiček, Zlata Muck Sušec i Ribafish.

Svoje delicije na turopoljski stol stavit će velikogorički ugostitelji, lovačka društva, dobrovoljna vatrogasna društva, gosti iz Neretve i Bilja, pčelarske udruge, vinari, društva žena i mnogi drugi. Za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Lajbeki.

A već sutra od 12h ne propustite ponudu izlagača u sklopu 5. Gospodarskog sajma, 2. festivala ekološke poljoprivrede, velikogoričkih dana meda i izlagača s oznakom Plavog cekara koji vas na istom mjestu čekaju i u subotu.

Ova objava Subota je dan za Dječji gastro i veliki Turopoljski ručak na otvorenom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.