Prijava

Vaša prijava

Utrka u čast heroja: Gorička HVIDRA poziva na 6.Memorijalnu utrku od mosta na Kupi u Pokupskom do Golubice u Velikoj Gorici

[]

Tradicionalna Memorijalna utrka u organizaciji HVIDRE Velika Gorica, ove se godine održava po šesti put, a starta u nedjelju, 15.listopada. Utrka se održava u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a kao i svake godine, simbolično povezuje prvu crtu obrane našega grada i Turopolja iz Domovinskog rata, most na rijeci Kupi u Pokupskom, i spomen obilježje Golubica u Velikoj Gorici.

– Ova utrka je zamišljena i održava se kao naša trajna zahvalnost svim braniteljima koji su položili svoje živote za našu slobodnu Hrvatsku – kaže nam Željko Klasnić, predsjednik HVIDRE Velika Gorica.

Svi zainteresirani trkači koji trče prvu dionicu će se prvo okupiti u 7:30 sati kod spomenika Golubica kod gradskog groblja u Velikoj Gorici od kuda je organiziran prijevoz do Pokupskog. Utrka će startati u 9 ujutro na mostu odakle trkači kreću na stazu dugu 36 kilometara s ciljem u Velikoj Gorici. Prva dionica trči se od Pokupskog do Kravarskog u dužini od 18 km. U Kravarskom je planiran kraći predah, te će nakon istoga trkači koji će trčati drugu dionicu od Kravarskog do Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici nastaviti utrku u dužini od 18 kilometara.

– Utrka nije natjecateljskog karaktera i svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti goričkoj HVIDRI, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Za sada su svoj dolazak potvrdili članovi Maraton kluba Velika Gorica, Atletskog kluba Žumberak, Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, Plesni klub Barbara Velika Mlaka, te ako budu mogli od svojih obveza i članovi nogometne akademije HNK Gorica, Hrvački klub 1991. Velika Gorica i drugi. Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane koji se žele priključiti, pa makar i simbolično s nekoliko stotina metara u najkraćoj dionici utrke, na potezu Kolareva – Zagrebačka ulica kroz Veliku Goricu ili drugom dijelu staze, da nam se pridruže – kaže Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnost HVIDRE.

Na početku utrke za sve poginule i nestale hrvatske branitelje bacit će se prigodni vijenac u rijeku Kupu i zapaliti lampaši na mostu, a po dolasku na cilj kod spomen obilježja Golubica također će se odati počast poginulim i nestalim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša. Nakon utrke predviđeno je zajedničko druženje i prigodni ručak u restoranu Grof u Maloj Buni. Prijava sudionika je besplatna, a organizatori su pripremili i prigodne poklone zahvale za sudionike. Iz HVIDRE Velika Gorica naglašavaju da će memorijalna utrka biti osigurana od strane policije i sanitetskog osiguranja cijelom dužinom utrke, te da je po potrebi osiguran prijevoz i logistička potpora.

 

Naslovne fotografije: arhiva/ David Jolić/Cityportal.hr

Ova objava Utrka u čast heroja: Gorička HVIDRA poziva na 6.Memorijalnu utrku od mosta na Kupi u Pokupskom do Golubice u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.