Prijava

Vaša prijava

Dođite nam opet, Goričani: Otišli u Grubišno Polje petoligašu pa – izgubili!

[]

Prvenstvena stanka je u tijeku, sve oči nogometne javnosti uperene su prema onome što se događa oko reprezentacije uoči ogleda s Turskom na osječkoj Opus Areni, pa bi u tom smislu gotovo neprimjećeno prošlo gostovanje nogometaša Gorice kod NK Bilogore 91 u Grubišnom Polju. Prošlo bi tako da Gorica na ovom nogometnom izletu nije doživjela poraz. Domaćin je slavio 1-0 protiv kluba koji drži četvrto mjesto na tablici HNL-a, time ispisao jednu od najljepših stranica u svojoj povijesti, a treneru Gorice Dinku Jeličiću ponudio odgovore na neka pitanja koja bi se mogla otvarati u budućnosti.

– Treneru, zašto ja ne igram više, zašto nemam minutažu? – zapitat će tako možda netko od igrača iz drugog plana u razdoblju pred nama, a Jeličić će imati što za reći u jednoj rečenici:

– Sjećaš li se Grubišnog Polja?

I tu će negdje moći prestati objašnjavanja bilo koje vrste. Goričani su otišli na gostovanje kod kluba iz petog ranga, predstavili su se u šarolikom sastavu, s velikim brojem juniora, ali i s idejom da svaki od tih igrača i u ovakvoj utakmici pokaže da zaslužuje više, da bi morao imati bolji status i u onim “pravim”, natjecateljskim utakmicama. Nažalost po njih, ali i po Goricu, nije se dogodilo…

Nema tu potrebe koristiti riječi poput “sramota” ili “bruka”, iako to možda ne bi bilo ni potpuno pogrešno, ali u svakom slučaju radi se o neugodnoj situaciji. Gorica je dugo i mukotrpno gradila svoj imidž, pokušavala se profilirati u klub koji je ozbiljan na svim razinama, a događaji kao što je ovaj od srijede poslijepodne ne rade u prilog tome. Ne mora Gorica, naravno, dobiti ovakvu utakmicu 10-0, pogotovo ne kad su u sastavu u najvećoj mjeri juniori, ali ne mora baš ni izgubiti. Pri čemu, recimo i to, domaćin još i nije uspio realizirati jedanaesterac, kojeg je obranio Jan Paolo Debijađi.

Gorica je, inače, startala sa četvorkom Munskgaard, Matković, Leš, Vuko ispred Debijađija, u sredini su zaigrali juniori Tkalčević i Sagna, ispred njih Iračanin Hameed te juniori Fall i Nezirović, a u vrhu napada Ante Matej Jurić. Ulazili su kasnije i neki prvotimci, minute dobili igrači poput Blummela, Matavža i još nekih, ali nije išlo. Štoviše, Gorica nije uspjela čak ni stvoriti poštenu priliku, što će puno toga reći. O motivaciji jednih i drugih, ali i o mogućnostima tih klinaca koji dolaze. Koji se nadaju da će uskoro u prvu momčad, koji su se mogli iz prve ruke uvjeriti koliko je još dalek put pred njima.

Nakon svega, dobro se pojelo, popilo i podružilo, gledajući to iz perspektive van terena bilo je to lijepo i ugodno provedeno vrijeme kod ljubaznih domaćina, koji su dobili i poklone od naše ekspedicije, odradili i fotografiranje za dugo sjećanje… I to je bitno, graditi odnose i prijateljstva s klubovima ove razine, ali u svemu tome bi trebalo razmišljati i o onome što je baza. O nogometu. Ovako, iće i piće je sve što je ostalo pozitivno s ovog izleta.

Bitno drukčiju Goricu, i igrački i pristupom, gledat ćemo u subotu, kad je dogovoreno novo gostovanje, ovoga puta u Sloveniji, kod ljubljanske Olimpije. Ni tu rezultat neće biti primaran, ali definitivno će morati biti važniji nego što je bio ovoga puta.

Jer ovo je, unatoč svim pozitivnim detaljima, ispalo bezveze…

Ova objava Dođite nam opet, Goričani: Otišli u Grubišno Polje petoligašu pa – izgubili! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.