Prijava

Vaša prijava

Humanitarni izviđači: Natječu se u kuhanju gulaša, ali i sudjeluju u memorijalu ‘Nitko da ne dođe…’

[]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ u Dječjem tjednu u Velikoj Gorici već tradicionalno organizira memorijalni susret izviđača i učenika pod nazivom „Nitko da ne dođe, do prijatelj drag“ posvećen Tihomiru Tomašiću – Tihici, Velikogoričaninu, izviđaču i hrvatskom branitelju ubijenom u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

Ovogodišnji 12. memorijal bit će održan sutra, 14. listopada, a okupit će oko dvije stotine izviđača iz raznih krajeva Hrvatske. S obzirom da se događanje poklapa s Gastro Turopolja, ekipe izviđača će se ove godine natjecati u kuhanju gulaša na Dječjem gastru u Parku Plemenite opčine turopoljske.

Za natjecanje u kuhanju prijavljeno je 13 ekipa, odnosno više od šezdeset izviđača, dok će ih više od 150 sudjelovati na igrama poletaraca i natjecanjima izviđača.

– Svake godine trudimo se sudionicima memorijala ponuditi nešto novo i drugačije: druge lokacije, drugačije igre, odnosno tradicionalne izviđačke natjecateljske discipline uz praktičnu primjenu i modifikaciju uobičajenih pravila. Time natjecatelje potičemo na snalaženje u nepredviđenim situacijama, na razmišljanje i razvoj vještina. Ovogodišnja je novina što se ekipe izviđača neće natjecati u tehnici paljenja vatre, nego u tehnici i vještini kuhanja gulaša! Izviđače potičemo da usvajaju i razvijaju tehnike i vještine korisne u svakodnevnom životu i na izviđačkim aktivnostima – otkriva Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta „Tur“.

Skuhani gulaš izviđači će ponuditi na kušanje Velikogoričanima i ostalim gostima, a oni će njihov trud moći nagraditi dobrovoljnim prilozima. Turovci će prikupljena sredstva donirati SOS Zajednici mladih Velika Gorica i tako podržati rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, posvećene dobrobiti djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi.

Igre za poletarce i mlađe izviđače organizirane će biti u zelenim zonama na Trgu kralja Tomislava, u Parku vlč. Josipa Frkina te u području oko vatrogasnog doma u Velikoj Gorici.

Početak memorijala predviđen je u 10 sati ispred Muzeja Turopolja, a završetak uz proglašenje najuspješnijih i podjelu zahvalnica na istom mjestu oko 17 sati.

Ova objava Humanitarni izviđači: Natječu se u kuhanju gulaša, ali i sudjeluju u memorijalu ‘Nitko da ne dođe…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.