Prijava

Vaša prijava

FOTO Velikogoričani uživali u još jednom izdanju Gastro Turopolja, a umirovljenici iz Kobilića oduševili žiri

[]

Sunčana subota u Velikoj Gorici protekla je u znaku najveće gradske manifestacije posvećene gastronomskoj ponudi grada. 22. izdanje Gastro Turopolja, ponovno je u središtu grada okupio velik broj Velikogoričana i njihovih gostiju.

14.10.2023. – Gastro Turopolja 2023. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– S jedne strane imali smo sadržaj namijenjen djeci u sklopu Dječjeg gastra, s druge strane su tu društva koja su se natjecala u spremanju kotlovine. Udruge i društva žena pripremile su kolače, imamo naše pčelare, obrtnike, ekološke poljoprivrednike…nema čega nema. Žao nam je samo što smo na kraju, zbog najave lošeg vremena morali sažeti sve u jedan dan, ali sve u svemu zadovoljni smo i nadam se da su naši sugrađani s 22. izdanjem ove manifestacije zadovoljni – rekla nam je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velika Gorica.

14.10.2023. – Gastro Turopolja 2023. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Zaista je svatko mogao pronaći nešto za sebe, od najmlađih do najstarijih posjetitelja. Pregršt gastro ponude od kojih rastu zazubice, a brojni izlagači ponudili su svoje domaće proizvode, rukotvorine, suvenire…

– Prekrasan jesenski dan u gradu, na već tradicionalno najvećem ručku na otvorenom za sve naše sugrađane. Velik broj ljudi govori koliko je ovaj događaj poseban i značajan, koliko su građani željni druženja i koliko je dobra organizacija. Trudit ćemo se da ovakvih sadržaja turističkog tipa koji su prihvaćenih od naših sugrađana bude što više – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

14.10.2023. – Gastro Turopolja 2023. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Oko 50 ekipa pripremalo je nešto od hrane, no natjecalo se samo 15 ekipa koje je ocjenjivao tročlani žiri.

14.10.2023. – Gastro Turopolja 2023. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u pripremi najbolje turopoljske kotlovine su članovi Udruge umirovljenika – Podružnica Kobilić! Drugo mjesto osvojio je KUD Čiče, a treće DVD Lukavec. Najuređeniji stol imali su umirovljenici iz Kobilića, a najveselije ekipe bile su FU Žir i DVD Donja Lomnica.

Više pogledajte u našoj galeriji fotografija: 

Ova objava FOTO Velikogoričani uživali u još jednom izdanju Gastro Turopolja, a umirovljenici iz Kobilića oduševili žiri se prvi puta pojavila na cityportal.hr.