Prijava

Vaša prijava

Najbolje goričke učiteljice na prijemu u županiji

[]

Profesori i učitelji koji su svojim trudom i zalaganjem najbolji odgojno-obrazovni radnici u školskoj godini 2022./2023. s područja Zagrebačke županije, danas su bili na prijemu kod predsjednice Skupštine Martine Glasnović. Ministarstvo je s područja Zagrebačke županije nagradilo 26 profesora i učitelja iz 14 škola.

– Rad u školi nije jednostavan, a biti učitelj je životni poziv. Svako zanimanje traži predanost i upornost, ali ovo je nešto posebno. To su trenutci kad vam roditelji na povjerenje daju svoju djecu i ona postaju vaša djeca. Dajete sebe, ništa vam nije teško i nakon što odradite svoju nastavu, tema su uvijek djeca. Hvala vam na tome, a posebno hvala što ste izdvojili svoje osobno vrijeme u napredovanje u struci. To mogu samo uporni i posebni ljudi, to nije klasično napredovanje u struci već je to životno obrazovanje koje prenosite djeci i mlađim kolegama – poručila je nagrađenima predsjednica Glasnović te dodala kako ovim zahvalnicama županija želi pokazati koliko je ponosna na sve odgojno obrazovne radnike.

Iz goričkih škola nagrađeno je šest učiteljica i profesorica, a to su Valentina Japec, Erika Likan Kelentrić i Vesna Stipić iz OŠ Nikole Hribara. Zatim Dalia Kager i Marina Mužek iz OŠ Eugena Kvaternika te Ivana Petravić iz Gimnazije Velika Gorica. Iz Osnovne škole Slavka Kolara Kravarsko nagrađena je Renata Koalrec.

Bez podrške obitelji, ali i suradnje među kolegama ne bi bilo niti ovih nagrada, smatra učiteljica informatike iz Kvaternika, Dalia Kager.

– Surađivala sam jako puno s mnogim dragim kolegicama na različitim projektima, bila sam s učenicima i na natjecanjima iz fotografije, robotike i programiranja. Nastojim im nekako otvoriti svijet i u drugim područjima, ne samo u informatici, voljela bi da svatko od učenika pokuša naći nešto u čemu je dobar – istaknula je učiteljica Kager.

Ova objava Najbolje goričke učiteljice na prijemu u županiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.