Prijava

Vaša prijava

Policija na Rebru zbog trovanja gaziranim pićima, novi slučaj i u Varaždinu, ministar Beroš poručuje – pijte vodu!

[]

Nakon što su tijekom utorka u KBC Zagreb zaprimljena dva pacijenta sa simptomima trovanja korozivnom tvari nakon konzumacije Coca Cole, stižu vijesti o novim slučajevima u Zagrebu, ali i Varaždinu. Također su stigli i prvi rezultati istrage Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji kažu kako su u 16 izuzetih bočica gaziranih napitaka utvrđene određene nepravilnosti, neslužbeno doznaje HRT.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, obratio se jutros javnosti ispred Sabora, te izvijestio kako od jučer ima još četvoro bolesnika u KBC-u Zagreb, jedan je u Vinogradskoj bolnici, a jedan u Varaždinu te da treba utvrditi je li sve u vezi s konzumacijom različitih pića.

– Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sustav je spreman, postupamo prema protokolu. Pravodobno su obaviještena policija i sva tijela. Pacijenti su s blažim simptomima i većina će biti otpuštena na kućno liječenje. Dvoje od svih navedenih je u vezi s konzumacijom određenih pića, a za ostale je potrebno sagledati. Mjesta panici nema, ali oprezu ima. Nakon prve ozljede u Rijeci nije bilo moguće reći o čemu je riječ. Krenuli smo obavještavati javnost kada se pojavilo više slučajeva. Nisu pili ista pića. Moramo sve povezati, a ne plašiti javnost. Kad se određena veza uspostavi, javnost će biti obaviještena, a do tada preporuka da se pije voda – poručio je ministar.

Iz Coca-Cola HBC Hrvatska zasad su potvrdili kako je slučaj iz Rijeke povezan s konzumacijom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, te da surađuju sa svim nadležnim tijelima.

 

Naslovna fotografija: Sanjin Strukic/PIXSEL

Ova objava Policija na Rebru zbog trovanja gaziranim pićima, novi slučaj i u Varaždinu, ministar Beroš poručuje – pijte vodu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.