Prijava

Vaša prijava

Roditelji uhićenih Boysa obratili se javnosti :’Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi organiziranog kriminala’

[]

Predstavnici obitelji pritvorenih navijača Dinama koji su već tri mjeseca u grčkim zatvorima u četvrtak su se obratili medijima i premijeru pred Nacionalnom i sveučilišnom bibliotekom u Zagrebu. Kako navode, premijer Andrej Plenković ne odgovara na njihove upite, niti ih prima na sastanak na kojem bi mogli razgovarati o tome što hrvatska vlast, ne miješajući se u neovisnost grčke sudbene vlasti, može učiniti za naše državljane. Istodobno šalje poruke putem medija, dodali su. Podsjetimo, premijer je početkom mjeseca rekao kako će uskoro objaviti dobre vijesti za hrvatske navijače pritvorene u Grčkoj zbog sukoba uoči utakmice AEK-a i Dinama, ne otkrivši pojedinosti.

– Što za premijera znači ‘uskoro’, s obzirom na to da su naši dečki sada već tri puna mjeseca u zatvorima? Već nekoliko dana se pitamo na čemu se temelji taj optimizam oko ove iznimno osjetljive situacije. Više od stotinu obitelji svakodnevno strepi nad sudbinom svih tih dečkiju. Nama trenutno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj, te nada i pouzdanje da nitko neće odgovarati za nešto za što nije odgovoran ni kriv, kao što se dogodilo pokojnom kapetanu Laptalu – rekla je Marina Kos koja je govorila ispred pedesetak okupljenih članova obitelji navijača, a podsjeća na slučaj pomorskog kapetana Krista Laptala, koji je 2008. optužen za šverc narkotika, pa pušten nakon 16 mjeseci iz grčkog zatvora, jer su se sumnje pokazale neutemeljenima, prenosi HRT.

Roditelji i obitelji zatvorenih Bad Blue Boysa završno su poručili.

– Naši dečki nisu ni ubojice, ni članovi organiziranog kriminalnog udruženja, što im se, vidimo sad, stavlja na teret bez dokaza. Zato želimo znati na temelju čega premijer, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje izjave optimizma o sudbini naših najmilijih – rekli su, bez daljnjeg odgovaranja na dodatna novinarska pitanja.

 

 

 

Naslovna i fotografija u članku: Predstavnici roditelja navijača Dinama koji se nalaze u grčkim zatvorima/ Željko Hladika/PIXSELL

Ova objava Roditelji uhićenih Boysa obratili se javnosti :’Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi organiziranog kriminala’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.