Prijava

Vaša prijava

Gorička debatantica Ela Martinko osvojila medalju na natjecanju za početnike!

[]

Članica Debatnog kluba Velika Gorica, Ela Martinko, prvi put je postigla izniman pojedinačni rezultat na nekom od natjecanja osvojivši medalju za treću govornicu NEWB debatnog natjecanja za početnike koje se održalo proteklog vikenda u Zagrebu, javljaju iz ovog goričkog kluba. Posebno ističu kako je ovako sjajan rezultat njihova članica osvojila u konkurenciji od više od 160 srednjoškolaca!

Ovaj rezultat pokazuje kako se rad, trud i učenje zaista isplate. Jako smo ponosne na Elu, ali i sve debatantice koje su se odvažile i koje su sudjelovale na ovom natjecanju jer su dobile odlično iskustvo. Svakako smo posebno ponosne što su se vratile doma s pobjedama, no najvažnije je ipak bilo da nauče nešto novo, čak i iz izgubljenih debata. I Elin stariji brat Vedran je također bio debatant pa ne sumnjamo da je poneko znanje i od njega pokupila – kaže Katarina Drvodelić, jedna od voditeljica Kluba. Uz ostale voditeljice, a to su Karla Barić, Alma Beriša i Klara Zima, posljednjih tjedana je intenzivno radila na pripremama s debatantima.

Foto: Natjecateljske ekipe Debatnog kluva V.Gorica/DKVG

Na ovom debatnom natjecanju sudjelovale su dvije ekipe, učenice prvih i drugih razreda srednje škole, a osim Ele Martinko, natjecale su se Ivana Košković, Ella Kaiser, Bruna Ćatipović, Bianka Bošnjak i Laura Sesvečan. Teza koju su imale priliku pripremiti bila je o tome je li ekoterorizam opravdan ili nije, a u ad hoc tezama govorilo se o obaveznom glasovanju te o tome bi li se u školama trebali i dalje učiti klasični jezici poput latinskog i grčkog.

Debatni klub Velika Gorica u našem gradu djeluje već sedmu generaciju sa srednjoškolcima, a od  2022. godine, u sklopu kluba je otvorena i osnovnoškolska divizija. Više o aktivnostima kluba možete pronaći na njihovim FB i Instagram stranicama.

Foto: Ela i medalja za treću govornicu na debatantskom natjecanju/DKVG

 

Naslovna fotografija: Ela Martinko – Debatni klub Velika Gorica

Ova objava Gorička debatantica Ela Martinko osvojila medalju na natjecanju za početnike! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Petaši i šestaši u Maloj sceni