Prijava

Vaša prijava

Nogomet na tri trećine: ‘Petarda’ Ilečića i Jurića, sedmica Gorice s Radomljem

[]

Šest stupnjeva u zraku, sunčan jesenski dan, praznični, idealan za nogomet. A kad je već tako, te subote usred reprezentativne pauze u HNK Gorici organizirali su prijateljsku utakmicu protiv Radomlja, trenutačno sedme momčadi slovenskog prvenstva. I to malo drukčiju utakmicu od ostalih prijateljskih. Ova je dogovorena na tri “poluvremena”, odnosno na 135 minuta nogometa, s dovoljno prilike da oba trenera daju ozbiljnu minutažu velikom broju igrača.

Pritom, u sastavu Radomlja od starta se našao i igrač Gorice na posudbi u tome klubu, Brazilac Caio Cruz, koji se sve ozbiljnije nameće u planovima trenera Bogatinova, a ovom prilikom srdačno se pozdravio s bivšim, a možda i budućim suigračima…

U slaganju kombinacije za jednu ovakvu utakmicu trener Gorice Dinko Jeličić nije mogao računati na sedmoricu igrača – Mrzljak, Maloča, Majstorović su ozlijeđeni ili nedovoljno oporavljeni, a Soldo, Kapulica i Ndockyt su sa reprezentacijama. Banić je od starta bio na golu, Munksgaard, Matković, Leš i Štiglec u zadnjoj liniji, Pršir i Raspopović iza leđa trojke Blummel, Vujnović, Mitrović, a u samom vrhu napada Matavž. Uspjela je ta postava povesti 2-0, prvo preko Vujnovića, a zatim i preko Pršira iz penala, kojeg je izborio Matavž.

Već od 46. minute krenule su brojne zamjene, a jedna od njih, Nino Kukovec, brzo je pogodio mrežu Bože Radoševića i smanjio na 2-1. Reakcija s druge strane stigla je već tri minute poslije preko goričkog aduta s klupe, Lennyja Ilečića, koji je otvorio svoju seriju i vratio Goricu na plus dva. Do završnice druge trećine čekalo se na sljedeći gol, a čekanje je u 84. minuti prekinuo Ante Matej Jurić, svojim prvim golom. Dvije minute poslije, Lenny Ilečić zabio je i svoj drugi, pa je prvih 90 minuta okončano s 5-1 u korist Gorice.

U posljednjih 45 minuta opet je bolja bila Gorica, iako su prvi zabili gosti. Matej Malenšek probio je Jana Paola Debijađija za 5-2, ali i ovu je dionicu Gorica uspjela preokrenuti i dobiti. Drugi svoj gol prvo je zabio Ante Matej Jurić, a na kraju je Lenny Ilečić kompletirao hat-trick i postavio konačnih, vaterpolskih 7-2.

– Htjeli smo dati veću minutažu igračima koji to nisu imali u posljednje vrijeme, također isprobati neke juniore, a taj cilj smo i postigli. Naravno da smo zadovoljni što smo pritom uspjeli i pobijediti – rekao je pomoćni trener Mensur Mujdža.

Uz sve ostale, predstavili su se u ovoj utakmici i dvojica Senegalaca, 19-godišnji veznjak Sekou Sagna i godinu mlađi napadač Arona Fall, koji su inače dio juniorske momčadi, ali i uključeni u rad s prvotimcima, a vidjeli smo i 18-godišnjeg stoper Brunu Knežević, kao i 17-godišnjeg polivalentnog braniča Karla Horvata. I svi su pokazali dobre stvari, odrađivali posao, iskoristili priliku…

Sa tri gola iskočio je 19-godišnji Lenny Ilečić, koji je ovog ljeta došao iz juniora Dinama i dosad skupio sedam nastupa za Goricu. Prvi gol u službenim utakmicama i dalje se čeka, ali ovoga puta namjestio je ljevicu baš kako treba… Dvaput je lijepo pogađao i godinu stariji Ante Matej Jurić, junak iz pobjeda nad Dinamom i Hajdukom.

Nakon što se dobro odmore u nedjelju, Goričani će od početka novog tjedna krenuti s posljednjim pripremama za novi izazov. On se zove Rudeš, posljednja momčad lige stiže na Gradski stadion sljedeće nedjelje, a nakon toga slijedi i gostovanje kod Hajduka, te domaći ogledi s Istrom i Varaždinom za kraj jeseni.

Ova objava Nogomet na tri trećine: ‘Petarda’ Ilečića i Jurića, sedmica Gorice s Radomljem se prvi puta pojavila na cityportal.hr.