Prijava

Vaša prijava

Veliko otvorenje Adventa u Gorici: Paljenje blagdanske rasvjete, adventske svijeće i koncert Gelato Sisters

[]

Prvi adventski vikend je pred nama. Božićne lampice i ukrasi već svijetle na ulicama grada, a večeras nas očekuje otvorenje mnogima naljepše manifestacije ‘Advent u Gorici’. No, prije velikog uzbudljivog otvorenja u 18 sati, kada će gradonačelnik Krešimir Ačkar i službeno upaliti blagdansku rasvjetu u Parku Plemenite općine turopljske te kada će prvi na led stati umjetnici na klizaljkama, čeka vas zanimljvi program od jutra.

U uredu Bake Božićnjak do 17 sati čekaju vas gorički vrijedni mali obrtnici, OPG-ovci, društva žena sa svojom uvijek zanimljivom ponudom na subotnjem izdanju ‘Peteka na Gorice’. Uz to tu je i Školski božićni sajam u sklopu kojeg će Učenička zadruga Eugen sugrađanima ponuditi zanimljive blagdanske rukotvorine sve do 14 sati. Pripremljen je i foto kutak gdje se možete fotografirati.

Otvara se i Obrtnički adventski sajam gdje ćete imati prilike pronaći savršene poklone i domaće proizvode za blagdanski stol. U Božićnom selu od 16 sati, vilenjaci čekaju mališane s radionicama, pričama i zabavom.

Prvu adventsku svijeću zapalit ćemo u 17 sati na Trgu Stjepana Radića, prije samog službenog otvorenja manifestacije. U 20 sati uz vesele božićne hitove zagrijat će vas Gelato Sisters.

No, ne brinite. Nećete ostati niti žedni niti gladni. Na ugostiteljskom trgu možete isprobati specijalitete možete u kućicama Cheese ‘n’ go, Meat4Meet, Slavonska kuća, Kod Dore, Mini Cabaῆa.

Sutra, uz Obrtnički adventski sajam, na program je u 17:30 koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica, a nakon njih u adventskoj kupoli nastupit će FA Turopolje. Zabavno i glazbeno putovanje nastavlja se koncertom Mungos blues i Mungos mladi od 19:30 sati.

Foto: Josip Škof

Ova objava Veliko otvorenje Adventa u Gorici: Paljenje blagdanske rasvjete, adventske svijeće i koncert Gelato Sisters se prvi puta pojavila na cityportal.hr.