Prijava

Vaša prijava

Odron na Jakuševcu: Radniku ‘Čistoće’ amputirana ruka, Tomašević zabranio odlaganje otpada

[]

Tri tjedna nakon ogromnog odrona brda smeća na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec, o kojemu je javnost doznala tek nakon nekoliko dana i to zahvaljujući ekološkim udrugama, poput Ekologije grada, koje su objavile video zapis i fotografije s mjesta incidenta, rano jutros došlo je do nove nesreće, ovog puta s teškim posljedicama po radnike s odlagališta.

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu. Tko god da je odgovoran, bit će sankcioniran. Odlaganje je suspendirano i bit će onako kako kažu državne institucije. Tražim hitno sastanak s Vladom da utvrdimo što se sve može napraviti da se Jakuševec zatvori – rekao je na mjestu nesreće zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Foto: Udruga Ekologija grada

Predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec,Ratko Bedeković, aktivist koji 50 godina živi na Jakuševcu, rekao je nakon odrona smeća da je vrijeme za ‘neopozivu ostavku gradonačelnika i nesposobne gradske uprave’, javlja HRT.

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći teško ozlijeđeni radnik zagrebačke Čistoće preživio je nesreću, jer se radi o ozljedi nakon koje dolazi do velikog gubitka krvi. Prema informacijama koje je Jutarnji dobio iz KBC-a Zagreb, radnik je ostao bez podlaktice, te se trenutno nalazi u operacijskoj sali.

Na temama Jakuševca trenutna je vlast osvojila zadnje lokalne izbore u Zagrebu, a sada taj isti sustav dovode do potpunog kaosa i alarmantnog stanja te velike opasnosti za Zagrepčane. Ti ljudi jednostavno ne mogu, ne znaju, ne razumiju, ali ono što je najgore, svjesno obmanjuju javnost i time ugrožavaju živote svih nas. Ovim putem pozivamo i sve nadležne institucije na žurno djelovanje jer je situacija na Jakuševcu alarmantna današnjom potvrdom da je Jakuševec tempirana bomba punjena biootpadom – stoji, među ostalim, u priopćenju koje je javnosti uputio zagrebački HDZ.

U tijeku je policijski očevid, a zatvorena je i Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca.

 

Naslovna fotografija: Udruga Ekologija grada

Ova objava Odron na Jakuševcu: Radniku ‘Čistoće’ amputirana ruka, Tomašević zabranio odlaganje otpada se prvi puta pojavila na cityportal.hr.