Prijava

Vaša prijava

FOTO Još korak bliže kampu u Gorici! Sad znamo i kako će izgledati…

[]

Ono što je za ostatak države nogometni kamp, sportski objekt kojeg toliko dugo čekamo, za nas u Velikoj Gorici je – novi dio grada. Na prostranoj livadi, na uglu kod skretanja iz Avenije Pape Ivana Pavla II. na obilaznicu, zajedno s kampom stići će i brojni drugi sadržaji, što će naš grad učiniti još većim, važnijim, bogatijim. I zato je toliko lijepo čuti vijesti koje su ovog kišnog utorka stigle iz kuće hrvatskog nogometa.

“Hrvatski nogometni savez završio je natječaj i odabrao idejno rješenje te arhitektonski ured za izradu glavnog projekta kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Kao najbolje rješenje za realizaciju projekta odabran je arhitektonski ured Gradit d.o.o.”, objavili su iz HNS-a.

Projekt izgradnje kampa imat će dvije faze, a u prvu su uključena upravna zgrada, stadion kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, tri nogometna terena i skladišta. U drugoj fazi planirana je izgradnja četvrtog nogometnog terena, medicinskog centra i sportske dvorane.

– Strateški cilj izgradnja nogometnog kampa i drago mi je što smo krenuli konkretno u tu priču. Potpisali smo ugovor s Vladom o zemljištu, odabrali smo idejno rješenje i sad krećemo u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima. Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza, gdje bismo svi bili na jednom mjestu, a tamo će biti i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena – rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, uz dodatak:

– Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori, kao i najbližim suradnicima.

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Procedura je jako dugačka, cijeli proces potrajat će još neko vrijeme, ali potpisivanje Sporazuma o darovanju zemljišta između Vlade i HNS-a, također odrađeno u Velikoj Gorici, bilo je ključan korak. I koliko god sve skupa trajalo, sve upućuje na to da povratka više nema.

– Iskoristit ću priliku zahvaliti na podršci premijeru, gospodinu Andreju Plenkoviću, kao i cijeloj Vladi, uključujući Ministarstvo turizma i sporta, te gradonačelniku Velike Gorice, gospodinu Krešimiru Ačkaru. I idemo sad dalje, sve do izgradnje – kazao je Kustić.

Koncept idejnog rješenja, ističu iz HNS-a, na kvalitetan način pozicionira građevine na čestici, raznolikost namjena pojedinih građevina, položaj nogometnih terena, povezivanje građevine upravne zgrade s građevinom stadiona, kao i građevinu medicinskog centra i sportske dvorane, a koncept obloge s vizualnim prodorima osmišljen je s prepoznatljivim simbolima u obliku grba i crvenih i bijelih kvadratića.

Čekamo prvu lopatu, veselimo se svemu što slijedi…

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Foto: Gradit/HNS

Ova objava FOTO Još korak bliže kampu u Gorici! Sad znamo i kako će izgledati… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.