Prijava

Vaša prijava

Adventski vikend u Muzeju Turopolja uz izložbu ‘Planjke-vugli-cifre’

[]

Vikend pred nama donosi čitav niz događanja, kako u gradu, tako i u okolnim naseljima, a glavna poveznica je, naravno, Advent!  Ako ste već provjerili ponudu blagdanskih događanja u Parku plemenite opčine turopoljske, nešto sasvim novo možete doživjeti u obližnjem Muzeju Turopolja.

Sinoć je tamo svečano otvorena izložba pod nazivom ‘Planjke – vugli – cifre – Dokumentiranje drvene arhitekture Turopolja – starija i nova građa u dijalogu’, koje autorski potpisuju  Maja Ergović, viša kustosica dokumentaristica (Muzej Turopolja), te izv. prof. dr. sc. Sanja Lončar (Filozofski fakultet, Zagreb). Izložba se konceptualno sastoji od dvije cjeline, a publici predstavlja bogatu graditeljsku baštinu Turopolja. Pa, ako su vam radni dani prebukirani za malo kulturnog uzdizanja, razgledajte najnoviju izložbu u gradu, ove subote od 10 do 13 sati ili u nedjelju od 10 do 13 sati.

Foto: Muzej Turopolja

Oni koji su se prijavili na vrijeme sudjelovat će na adventskim vikend radionicama veza i izrade poculica, jer slobodnih mjesta za prijavu više nema. No, zato vam na vrijeme najavljujemo završna blagdanska događanja u gradskom muzeju. Iduće subote, 16. prosinca, očekuje vas Adventska pričaonica, za djecu i odrasle.

Priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje.

Kao šećer na kraju našeg adventskog programa, 17. prosinca će se održati božićne radionice za djecu pod vodstvom Vanje Uzelac iz Centra za djecu, mlade i obitelj. Broj polaznika nije ograničen, ali preferirali bismo najavu dolaska na e-mail:  jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili pozivom na broj telefona 01/ 6221 325 – poručuju iz Muzeja Turopolja.

Ova objava Adventski vikend u Muzeju Turopolja uz izložbu ‘Planjke-vugli-cifre’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.