Prijava

Vaša prijava

FOTO Akcija za Klaićevu: ‘Hvala Hribarovcima na tome što djeci ostvaruju snove!’

[]

U humanitarnoj akciji ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’ učenici i roditelji, djelatnici i prijatelji Osnovne škole Nikole Hribara prikupili su u manje od dva tjedna značajan iznos koju će donirati za potrebe djece koja se liječe na Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo reći kako je naša humanitarna akcija uspješno završena, jako smo sretni, srca su nam puna i cilj je ostvaren. Vjerujemo kako će i oni za koje smo proveli akciju iz bolnice izaći s velikim uspjehom i radosnim vijestima. Ukupno je donacijama prikupljeno 4.003,33 eura, i doista hvala svima koji su nas podržali – sjajne vijesti nam je otkrila učiteljica Marija Patrlj, voditeljica humanitarne akcije ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’.

Foto: Humanitarna akcija na proslavi 40.rođendana OŠ Nikole Hribara/G.Kiš, Cityportal.hr

Ni ravnatelj Stjepan Maravić nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

– Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali, učenicima, djelatnicima i posebno roditeljima, akcija bez njih ne bi bila toliko uspješna. Zahvaljujem i Gradu koji je podržao ovu akciju s donacijom u iznosu tisuću eura – rekao je ravnatelj.

Foto: VIS Jane na proslavi 40. rođendana OŠ Nikole Hribara 

Novac su prikupljali kroz nekoliko mini-akcija. Početkom Adventa svaki je razred napravio svoju kasicu za donacije, učenici su pisali i crtali ohrabrujuće poruke za male bolesnike, a donacije su se prikupljale i na nedavno održanoj središnjoj proslavi 40.rođendana škole i posebnoj aukciji.

– Na toj aukciji je Ivo Andrić, tata jednog našeg učenika, dao 160 eura za nogometni dres Daria Špikića iz Dinama. Loptu sa svim potpisima nogometaša našeg prvoligaša, HNK Gorice, koju su nam donijeli Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir, sam ja izlicitirala za 50 eura, a kolegica Bernarda Lukić dodala je još 20. Svi nogometaši su inače i naši bivši učenici. Uključili su se i roditelji, pa je tako Lidija Brletić, donirala i prekrasne narukvice koje izrađuje i tako smo uprihodili još 110 eura za akciju, a imali smo i donaciju nakita kolegice u mirovini, Milkice Sulić, pa smo tu imali još 220 eura. Imali smo i prodajni sajam s dva štanda Učeničke zadruge Breza,i to je sve prikupljeno mimo kasica koje su bile po razredima – rekla nam je učiteljica Patrlj.

Foto: Svaki razred izradio je svoju donacijsku kasicu za hum.akciju ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’/OŠ Nikole Hribara

Foto: Ivo Andrić kupio je nogometni dres na humanitarnoj aukciji u OŠ Nikole Hribara

 

Foto: Marija Patrlj sa izlicitiranom loptom s potpisima nogometaša HNK Gorice

Veliko finale ove humanitarne akcije dogodilo se ovog četvrtka, 14. prosinca, kada su donacijske kasice iz svih razreda javno otvorene, kako bi sve bilo fer i transparentno. Upravo oni koji su u akciji i sudjelovali prihvatili su se posla brojanja doniranih eurića. A rezultatom su svi bili više nego zadovoljni!

Foto: Učenici broje donacije prikupljene tijekom hum. akcija ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’/OŠ Nikole Hribara

Svoje dojmove o sudjelovanju u ovoj plemenitoj akciji otkrili su nam i učenici.

Vida Tomašić iz 5.a priznaje kako joj je akcija brojanja prikupljenih donacija bila jako uzbudljiva.

– Bila sam i nestrpljiva doznati koliko smo skupili, jer sve ide djeci kojoj je to najviše potrebno. Meni je bila čast donirati – kaže.

– Znam da je svima koji su sudjelovali zbog toga bilo jako drago – rekla je Karla Grdenić, učenica 7.d.

Foto: Humanitarna akcija ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’/OŠ Nikole Hribara

Njen razredni kolega ,Filip Đukić, pak dodaje.

– Nisam puno razmišljao o tim donacijama, ali čim sam donirao osjećao sam se bolje. Nadam se kako će prikupljeni novac pomoći bolnici da pomogne djeci da se i ona osjećaju bolje – rekao je.

‘Sedmašica’ Ema kaže kako ne zna kako je to imati tešku bolest i nada se kako nikad i neće doznati, no vjeruje u ozdravljenje djece iz Klaićeve.

– Žao mi je što toliko djece boluje od karcinoma i suosjećam s njihovim obiteljima koje tuguju zbog toga. Vjerujem kako će sve biti u redu i da će Bog sve popraviti – kaže.

Foto: Humanitarna akcija ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’/OŠ Nikole Hribara

Roditelji koji su sudjelovali u akciji ističu i one vrijedne poruke koje su poslane i njihovoj djeci.  Arijana Brnad, majka ‘šestašice’ Laure, pohvaljuje školu zbog redovitog organiziranja humanitarnih akcija, te otkriva zbog čega su one jako bitne i roditeljima.

– Jako mi je drago da se škola opet uključila u jednu ovako hvalevrijednu humanitarnu akciju. Nama roditeljima je posebno važno da znamo kako doista postoje ljudi koji pomažu bolesnoj djeci i zato hvala svima koji ste pokrenuli ovu akciju.

Ana Agatić, mama ‘osmašice’ Lane i ‘trećašice’ Laure ističe.

– Bilo mi je drago sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji, a škola Nikole Hribara ih uvijek pokreće i nadam se da ćemo i u budućnosti imati što više takvih akcija kako bismo pomogli djeci kojoj je to potrebno.

Foto: Finale hum.akcija ‘Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga’/OŠ Nikole Hribara

Nevena Delinc, predsjednica Vijeća roditelja, majka ‘šestaša’ Marka, posebno je zahvalila ključnim osobama ove akcije.

– Zahvaljujem pokretačici i dobroj duši akcije Mariji Patrlj, ravnatelju Maraviću i svim djelatnicima škole na veeelikom angažmanu. Prikupila se lijepa svota kojom će se pomoći Onkološkom odjelu. Drago mi je da se takva poruka šalje i našoj djeci, jer ih svake godine ove akcije uče kako biti nesebičan i kako pomoći onome koji nije u mogućnosti ostvariti i neke sitne snove. Doista, Hribar omogućuje djeci ostvariti snove! – poručuje.

Novim humanitarnim akcijama velikih i malih Hribarovaca možete se priključiti već ove nedjelje, 17.prosinca. Zadrugari Breze očekuju vas u Uredu Bake Božićnjak na goričkom Adventu sa čitavim nizom unikatnih predmeta iz njihove manufakture. Sav prihod od prodaje ide za kupnju zimske odjeće i obuće djeci slabijeg imovinskog statusa. Vidimo se tamo!

Foto: Unikatni proizvodi iz manufakture Učeničke zadruge Breza OŠ Nikole Hribara/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO Akcija za Klaićevu: ‘Hvala Hribarovcima na tome što djeci ostvaruju snove!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.