Prijava

Vaša prijava

Preveselo slavio Dan grada, sudjelovao u sudaru i s 2,13 ‘promila’ završio na triježnjenju u policiji

[]

U proteklih sedam dana gorička je policija evidentirala 108 prometnih prekršaja u akciji pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. Utvrdili su 91 ciljani prekršaj i to: 75  prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, četiri prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te po jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja vozilom, odbijanja ponuđenog testiranja na prisutnost droga preliminarnim testom, te prolaska kroz crveno svjetlo.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

 Troje vozača je uhićeno i uz Optužni prijedlog privedena na Općinski sud – prekršajni odjel. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je baš na Dan grada i blagdan svete Lucije, u srijedu, 13. prosinca, oko 18 sati u Kačićevoj, kod vozača starosti 55 godina.

 – Upravljao je osobnim vozilom Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici, te kod raskrižja sa Kolodvorskom ulicom, kao počinitelj, sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom u sudaru s drugim vozilom. Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,13 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Uhićen je, smješten u posebne prostorije za zadržavanje goričke policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici – izvijestili su iz policije.

 

Ova objava Preveselo slavio Dan grada, sudjelovao u sudaru i s 2,13 ‘promila’ završio na triježnjenju u policiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.