Prijava

Vaša prijava

Predstava za najmlađe ‘Čarobnjakov učenik’ ove nedjelju na kazališnim daskama Scene Gorica

[]

Scena Gorica za početak nove sezone donosi kazališnu predstavu ‘Čarobnjakov učenik’, koja je namijenjena uzrastu od tri godine naviše, a prema istom tekstu J. W. Goethea Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film. ‘Čarobnjakov učenik“ narodna je bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti.  Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva našim najmlađim gledateljima.

Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu, kojeg glumi Vedran Komerički, kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl, kojeg glumi Danijel Radečić. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama. ‘Čarobnjakov učenik’ na rasporedu je u nedjelju 14. siječnja s početkom u 17 sati, a ulaznice po cijeni od 5 eura nabavite online ili na blagajni Učilišta.

 

 

Naslovna i fotografije u članku: Scena Gorica

Ova objava Predstava za najmlađe ‘Čarobnjakov učenik’ ove nedjelju na kazališnim daskama Scene Gorica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.