Prijava

Vaša prijava

‘Igrači me prate, tu smo gdje želimo biti, ali moram ja još puno žganaca pojesti…’

[]

Što se događa u Jelačiću? A evo, pripremamo se za pripreme…, sa smiješkom se ovog sibirskog četvrtak u gradu javio Hrvoje Jančetić, strateg petoligaša iz Vukovine.

Jedanaesti dan nove godine je u tijeku, a njih još točno 18 dijeli nas od početka kampanje “nogometno proljeće 2024” u redovima Jelačića.

– Krećemo 29. siječnja, imat ćemo ispred sebe pet tjedana do starta drugog dijela sezone. Prvog vikenda u ožujku čeka nas utakmica goričkoga kupa s boljim iz ogleda Kupe i Lomnice, a ta će nam utakmica prema svemu sudeći poslužiti i kao generalka za nastavak prvenstva, koje kreće tjedan dana poslije – uvodno je kratko izvjestio trener Jana.

Prije potpunog okreta prema proljeću, činilo se prikladnim još jedanput baciti pogled na jesen.

– Na kraju, nakon svega što se događalo, moram biti zadovoljan ovih 12. mjestom. S obzirom na to da smo se prva dva mjeseca tražili, da nismo bili kompletni, puno toga smo i propustili u tom dijelu sezone, ali kad smo se kompletirali, to je počelo ličiti na nešto. Tri vezane pobjede na kraju prvog dijela sezone digle su nas na ovu poziciju, koja je po meni i realna. Kad se sve okolnosti uzmu u obzir, uz manje pluseve ili minuse, to je učinak koji nas mora zadovoljiti – vjeruje Jančetić.

Legendarni kapetan Gorice i dalje je trener početnik, ali nakupio je dovoljno iskustva u nogometu da bi znao da će proljeće biti izuzetno zahtjevno. U cijelom nizu klubova s našeg područja koji će imati osnovni cilj ostati u ligi, Jelačić spada među najugroženije. Odnosno, one koji će najduže živjeti u neizvjesnosti.

– Čeka nas borba! Osnovni cilj je najmanje ostati na poziciji na kojoj smo trenutačno. Peti smo od dna, a na početku sezone najava je bila da će ispasti četiri kluba. Bude li tako, ovo 12. mjesto bi za nas bilo ostvarenje cilja. Međutim, puno je tu još neizvjesnosti, u nižim ligama uvijek su moguće i promjene u zadnji čas, a puno će toga ovisiti i o ishodu u višim rangovima. Tko će sve ispasti iz jedinstvene treće lige, tko iz četvrte… – govori Jana i nastavlja:

– Malo se toga zna sigurno, tako da nam preostaje jedino pokušati biti što više na tablici. Naravno, pita se nešto i druge klubove, ali na nama je da se pokušamo što bolje pripremiti i da skupimo što više bodova. Sad smo se već i malo bolje upoznali, imamo zajedničku polusezonu iza sebe, igrači znaju što ja želim, a ja znam koliko oni mogu.

Tijekom blagdana dogodile su se i manje promjene u kadru, budući da su Dorijan Zebec i Petar Krasnić odlučili napustiti Vukovinu i vjerojatno se spustiti u jedan rang niže, a stigla su i dva nova igrača.

– Došli su nam blizanci Artuković. Luka je napadač, posljednji klub mu je Kurilovec, a s njim dolazi i brat Antonio, koji je stoper. Nisam im imao priliku gledati, ali sve informacije kažu da bi nam mogli pomoći, a pomoć će nam svakako dobro doći, pogotovo u napadačkom dijelu. Bilo bi super da se ukaže prilika pa da dovedemo dobrog veznog igrača, ali nije baš da aktivno radimo na tome. Pokušat ćemo proljeće izgurati s ovim kadrom, za kojeg vjerujem da je, budemo li zdravi, dovoljno dobar za ono što želimo.

Nakon značajnog vremenskog razdoblja sa Stefanom Rajićem u ulozi trenera, u Jelačiću su ljetos odabrali ići dalje s bivšim igračem, legendom turopoljskog nogometa, ali i s trenerom koji to nikad ranije nije bio. Iza Hrvoja Jančetića sad je prva polusezona u trenerskom svijetu, koju će ocijeniti čak i konkretnim brojkama.

– Kad sam sve to izanalizirao, imam razloga biti zadovoljan svojim trenerskim početkom. Mislim da sam se dobro snašao, naravno uz podršku kluba i igrača. Zasad sve štima, dobro radimo, ali znam da uvijek može i bolje. Ja sam i dalje na početku, imam još puno za učiti, svaki trening i utakmica mi je nova nadogradnja. Uloga trenera uvijek je pod povećalom, a u konačnici je važan jedino rezultat. Možeš ti dobro igrati, da to lijepo izgleda, ali što ti vrijedi ako nema rezultata… Tako je to u seniorskom nogometu, zato sam i zadovoljan polusezonom. Prva mi je u karijeri, završili smo na dobroj poziciji, s dobrim zaletom za nastavak sezone, ali tek na kraju sezone ćemo biti pametniji, kad vidimo gdje ćemo završiti – govori Jana i zaključuje:

– Bilo je nekih stvari koje bih sad drukčije napravio, tako da bi to bila neka prosječna trojka ili četvorka, što je dobro za početak. Puno ja još trenerskih žganaca moram pojesti, ali dobro je što su ljudi iz okruženja zadovoljni, pogotovo što su igrači zadovoljni. To mi puno znači, čak i u teškim trenucima sve je funkcioniralo u tom smislu. Gledam interese kluba, momčadi i sebe, a tako to treba i biti, tim redom. Tome i učim svoje igrače, a feedback je dobar.

Formu će njegov Jelačić brusiti i kroz pripremne utakmice, a na tom su popisu juniori Gorice, Špansko, Sesvetski Kraljevec, Mraclin, Vatrogasac i zaprešićki Inker.

Ova objava ‘Igrači me prate, tu smo gdje želimo biti, ali moram ja još puno žganaca pojesti…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.