Prijava

Vaša prijava

Prvi poraz Gorice u novoj godini: ‘Dobili smo informacije koje smo tražili…’

[]

Uvijek će treneri reći da rezultat u pripremnim utakmicama nije važan, odnosno da nije na vrhu liste prioriteta, ali naravno da je ljepše, bolje i ugodnije pripremati se kroz pobjede nego kroz poraze. U tom smislu, godina je za nogometaše Gorice počela jako dobro, jer u prve dvije utakmice u sklopu priprema naš je prvoligaš upisao dvije pobjede, uz osam postignutih i bez ijednog primljenoga gola. Protivnici su bili zadnja momčad HNL-a Rudeš pa na otvaranju Arena Cupa u Medulinu srpski drugoligaš Radnički, ali pobjede u pobjede…

A onda je, u nedjelju poslijepodne, stigao i prvi poraz. Ovoga puta s druge strane bila je Istra 1961, koja je bila bolja rezultatom 2-0 u utakmici u kojoj su Puležani dominirali, stvarali prilike, nekoliko ih promašili, a te dvije pretvorili u golove vrijedne pobjede. Prvi put gorička obrana pokleknula je u 10. minuti, kad je pogodio Nigerijac Lawal, a drugi put u 62., nakon što je mrežu Gorice zatresao Čuić.

Međutim, u cijeloj toj priči postoji i detalj koji umanjuje svaki razlog za zabrinutost točno deset dana prije otvaranja proljetnog dijela sezone. Naime, nakon što je protiv Radničkog u četvrtak dao priliku svojim najjačim snagama, ovom prilikom Dinko Jeličić je složio momčad od igrača koji se bore za proljetne minute.

Ispred golmana Radoševića tako su se posložili Munksgaard, Matković, Leš i Vuko, a defenzivniji dio veznog reda držali su Jug i Sagna. Prema naprijed su ordinirali Blummel, Kapulica i Fall, a u samom vrhu napada do prilika pokušavao doći Ilečić. Ušli su u nastavku još i Krizmanić, Nezirović, Štiglec, Đekić, Josić, Pršir, Skrbin, Mitrović, Jurić i Vujnović, što će reći da se ovoga puta nisu ni “skidali” Banić, Maloča, Raspopović, Mrzljak, Majstorović, Soldo, Matavž…

– Ova utakmica ispunila je svoju svrhu. Prije svega iz aspekta energije, ritma, ali i provjere dijela mlađih igrača, kako bismo dobili spoznaje tko može biti iskoristiv u prvenstvenim utakmicama – rekao je trener Jeličić nakon prvog poraza u 2024. godini pa dodao:

– Teren je bio težak, a Istra je u polju bila bolja. Čak bih rekao da je naš protivnik već sad na jako dobroj razini, čak i spremna za prvenstvo, sudeći po onome što su pokazali protiv nas, ali i u prvoj utakmici turnira. Mi smo jedan dio odgovora dobili, odradili smo ono što nam je bilo važno, pri čemu smo svjesni da je u ovom dijelu priprema, s ovoliko rotacija, teško očekivati nešto više. Uostalom, dio momčadi odradio je i trening prije ulaska u igru, tako da definitivno mogu reći da smo dobili informacije koje smo tražili. Idemo dalje raditi još ovih pet-šest dana, nakon čega nam vrlo brzo dolazi i ta utakmica protiv Rijeke, na koju smo već sad potpuno bacili fokus.

Nogometaši Gorice imaju po pobjedu i poraz u prva dva ogleda na Arena Cupu u Medulinu… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Upravo je ta utakmica s Rijekom i razlog što Gorica mora funkcionirati malo drukčije nego njezini protivnici na ovom turniru, budući da naši nogometaši s prvenstvom kreću tri-četiri dana prije svih ostalih. Utakmice za plasman, koje su na rasporedu 20. siječnja, ostalima će biti generalna proba, dok će Gorica u tom terminu vjerojatno opet istrčati s kadrom iz drugoga plana. Tako će kao “generalka” poslužiti utakmica u srijedu, točno tjedan dana prije Rijeke, u kojoj će Goričanima protivnik biti Varaždin.

U Veliku Goricu naš će se prvoligaš vratiti u subotu, nakon čega će uslijediti i završne pripreme za dolazak Sopićeve Rijeke 24. siječnja.

Ova objava Prvi poraz Gorice u novoj godini: ‘Dobili smo informacije koje smo tražili…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.