Prijava

Vaša prijava

Ralice miruju, baš kao i dežurni telefon Zimske službe, no situacija se prati 24/7

[]

Nakon ovog četvrtka koji su obilježile visoke temperature zraka i vrijeme tipično za proljeće, prognostičari najavljuju snažnu promjenu vremena. Tako ćemo se u petak s današnjih 16 Celzijusa spustiti sve do -1, a već za jutarnje sate nam najavljuju susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Iako je sezona za Zimsku službu započela još prije dva mjeseca, ekipe i nisu imale previše posla. Na njihov dežurni telefon 099/6090060 primili su tek dva poziva, ali informativnog karaktera, bez potrebe za intervencijom. Baš kao i telefon, miruju i ralice, no situacija se pomno prati.

– Od početka sezone potrošeno je 350 tona soli, a dežurstva su aktivna svaki dan i svaku noć, dakle situacija se prati 24/7. Pratimo temperature zraka, izlazi se na teren i posipavaju se nadvožnjaci, kritične točke i općenito prometnice po prioritetima. Najavljene su moguće padaline za noćas i sutra ujutro, te su dežurne ekipe u pripravnosti. Za sada nije bilo potrebe za raljenjem, samo za posipavanjem na temperaturnim minusima – doznajemo iz VG Komunalca.

 

Naslovna fotografija: arhivska/Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava Ralice miruju, baš kao i dežurni telefon Zimske službe, no situacija se prati 24/7 se prvi puta pojavila na cityportal.hr.