Prijava

Vaša prijava

EcoSAVE: Maturantice Ekonomske škole osvojile 2.mjesto na natjecanju ekološke održivosti!

[]

Iz Ekonomske škole Velika Gorica stižu odlične vijesti! Njihove učenice, maturantice 4. b razreda, sa svojim su ekološkim projektom pod nazivom EcoSAVE, o kojemu smo nedavno pisali, ostvarile izuzetan uspjeh na natjecanju ekološke održivosti S.A.V.E. U konkurenciji od 21 prijavljenog projekta osvojile su visoko drugo mjesto. Podsjetimo, djevojke su u našoj Gorici kao jedan od većih problema detektirale nepravilno odbačene opuške cigareta u okolišu, te istražile na koji se način problem može ako ne riješiti, onda bar umanjiti.

Fotokolaž: Projekt Ecosave

Rafaela Sofić Čunčić, Marta Spajić, Ena Alievski i Anesa Zenuni, pod mentorskim vodstvom  profesorice grupe ekonomskih predmeta, Marije Mohar, brojnim su edukativnim digitalnim sadržajima podigle svijest o postojanju ovog problema, a popričale su i sa stručnjacima VG Čistoće koji su ih podržali u ovoj eko-misiji.

Iako samo pobjednički tim iz Hrvatske ide dalje na međunarodno natjecanje u Italiji, mjesto među tri najbolje ocijenjena projekta su itekako sjajan uspjeh. I maturantice su zahvalile svima koji su ih podržavali. 

– Htjeli bismo Vam iskreno zahvaliti na neprocjenjivoj podršci koju ste pružili tijekom našeg projekta. S radošću dijelimo vijest da smo osvojile drugo mjesto, a Vaša podrška bila je ključna u postizanju tog uspjeha. Našoj mentorici Mariji Mohar želimo iskreno zahvaliti na neizmjernom doprinosu i stručnom vođenju tijekom projekta. Vaša podrška bila je ključna, i bez vašeg mentorstva ne bismo postigle ovakav uspjeh. Hvala vam na uloženom trudu i vremenu!

Inicijativu ekološke održivosti SAVE koju u Hrvatskoj provodi Privredna banka Zagreb, a inicijativu je razvio Muzej štednje u Torinu u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB). Cilj projekta je upoznavanje mladih s razvojem kružnog gospodarstva i socijalne/ekološke održivosti.

Foto: Vizuali projekta Ecosave

Ova objava EcoSAVE: Maturantice Ekonomske škole osvojile 2.mjesto na natjecanju ekološke održivosti! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Mobilnost Erasmus + projekta „JOB SHADOWING IN ADULT EDUCATION“