Prijava

Vaša prijava

Ipak neće brat na brata: ‘Protivnik se pojačao, ali naši ciljevi se ne mijenjaju!’

[]

Samo nekoliko dana prije nego što se u Velikoj Gorici trebao dogoditi veliki bratski okršaj, 32-godišnji Matej Češkić napustio je redove košarkaša slavonskobrodske Marsonije i vratio se u matično Đakovo. Njegov dvije godine stariji brat Miron, trener Gorice, tako je ostao bez prilike za obiteljsko druženje, ali barem će se moći u potpunosti fokusirati na utakmicu, drugu u ovoj godini.

– U nedjelju nam dolazi Marsonia, koja je u prijelaznom roku dovela dva značajna pojačanja, Josipa Popića i Frana Jacovića. Kroz ovaj tjedan napravili smo dobru pripremu za tu utakmicu, jer gosti će sigurno biti motivirani, budući da žele što prije osigurati ostanak u ligi – svjestan je trener Češkić, koji je Goricu doveo do omjera 8-5 nakon prvog kruga prvenstva.

Druga polovica sezone započinje upravo ogledom s Marsonijom, protivnikom kojeg je Gorica pobijedila u prvom kolu u gostima, a sad će cilj biti isti. Što se tiče ove utakmice, ali i konačnog raspleta.

– Naš cilj je isti kao i do sad, želimo ostati u borbi za Final Four. Pozivam sve naše navijače da nas podrže u nedjelju u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici – rekao je Češkić, koji je i debitirao na klupi upravo u toj pobjedi protiv Marsonije na gostovanju.

Marsonia je danas kudikamo jača nego u tom trenucima, ali i Gorica se u međuvremenu dodatno posložila.

– Bit će ovo puno teža utakmica nego ta prethodna, koju smo igrali još u listopadu. Marsonia se pojačala Popićem i Jacovićem te će zasigurno biti puno teže doći do dva boda nego što je to bilo u prvom kolu, kad smo ih relativno glatko pobijedili u Slavonskom Brodu. Međutim, mi igramo na domaćem parketu i spremni smo preuzeti ulogu favorita. Pokušat ćemo doći do nove pobjede, čime bi nastavili borbu za ulazak u playoff. Pozivam ovim putem naše navijače da nam se pridruže u što većem broju i podrže nas u nedjelju – rekao je Jure Gunjina, jedan od rijetkih iskusnih igrača iz goričkog rostera.

Dakle, u nedjelju od 18 sati svi su pozvani u Gradsku sportsku dvoranu, lov na devetu pobjedu u sezoni bit će bitno lakši uz podršku s tribina…

Ova objava Ipak neće brat na brata: ‘Protivnik se pojačao, ali naši ciljevi se ne mijenjaju!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.