Prijava

Vaša prijava

Od Zagreba do Istanbula u jednom smjeru već za 40 dolara

[]

Od Zagreba do Istanbula od sada možete letjeti novim niskotarifnim zrakoplovnim prijevoznikom. Turski prijevoznik Pegasus Airlines novi je partner zagrebačke zračne luke koji je pokrenuo novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, a prometovat će dva puta tjedno.

– Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije i Zagreba koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire. Radujemo se uspješnoj i dugotrajnoj suradnji s Pegasus Airlinesom i nadamo se da će ovo biti jedna od brojnih novih linija – istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.

Foto: Josip Škof

Pegasus Airlines, Republiku Hrvatsku je uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu, u vrijeme kad Republika Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.

– Zadovoljni smo što smo započeli letove za Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske. Ovo je naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova. Vjerujemo da će putnici obiju zemalja uživati u našoj visokokvalitetnoj usluzi i pristupačnim cijenama već od 39,99 USD u jednom smjeru – istaknuo je Emre Pekesen, potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa.

Polazak zrakoplova iz Istanbula Sabiha Gökçen je četvrtkom u 15:05 sati i nedjeljom u 11:35 sati (po lokalnom vremenu), a iz Zagreba za Istanbul Sabiha Gökçen, zrakoplovi polijeću četvrtkom u 16:55 sati te nedjeljom u 12:45 sati.

Ova objava Od Zagreba do Istanbula u jednom smjeru već za 40 dolara se prvi puta pojavila na cityportal.hr.