Prijava

Vaša prijava

Nogometni prevarant: Lažno se predstavljao kao bivši suigrač i trener pa molio za pomoć

[]

Policija je stala na kraj i uhitila 36-godišnjeg prevraranta iz Sesveta koji se putem društvenih mreža lažno predstavljao i tražio financijsku pomoć. Na teret mu se stavlja najmanje pet kaznenih djela prevare teške 4 150 eura, a žrtve su mu bile muškarci starosti od 32 i 58 godina.

Naime, kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je od lipnja do kraja kolovoza prošle godine, kontaktirato porukama oštećene muškarce s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Predstavljamo im se da je njihov bivši suigrač, trener ili zaposlenik koji je obavljao poslove na nogometnom stadionu, a nekima je slao medicnsku dokumentaciju i govorio kako je bolestan. Činio je sve kako bi od njih izvukao novac.

– Ne sumnjajući u takve navode, s namjerom da mu pomognu, oštećeni su muškarci, prema njegovoj uputi, u spomenutom razdoblju uplaćivali različite novčane iznose, od 200 do 3000 eura na bankovni račun 24-godišnjaka, a koje je on potom, ne znajući za namjeru osumnjičenog i razlog uplate novčanih sredstava, putem aplikacije za prijenos novca prosljeđivao osumnjičenom 36-godišnjaku – ističu iz policije te dodaju kako su pretragom njegovog stana pronađeni i oduzeti mobiteli, prijenosno računalo i više SIM kartica kojima se koristio za počinjenje kaznenih djela.

Policija je protiv muškarca nadležnom državnom odvjetništvu podnjela posebno izvješće. No, kriminalističko istraživanje se nastavlja jer sumnja se da je 36-godišnjak na identičan način prevario još najmanje desetak osoba.

 

Ova objava Nogometni prevarant: Lažno se predstavljao kao bivši suigrač i trener pa molio za pomoć se prvi puta pojavila na cityportal.hr.