Prijava

Vaša prijava

Besplatno skijanje na Sljemenu do kraja sezone, a i vožnje žičarom tijekom školskih praznika u veljači

[]

Dobre vijesti stižu za sve ljubitelje skijanja i sanjkanja na Sljemenu! Do kraja sezone možete besplatno skijati i to na Zelenom i Bijelom spustu, jer je Crveni oštećen u prošlogodišnjoj ljetnoj oluji. Staze su otvorene za građanstvo svaki dan od 9 do 16 sati.

Proteklog vikenda besplatan prijevoz sljemenskom žičarom iskoristilo više od 25 tisuća ljudi, a zagrebački gradonačelnik je objasnio kako se tom odlukom željelo spriječiti prometni kolaps. Većina građana je i poslušala preporuku, a promet automobilima na Sljemenu je bio smanjen. Tomašević je ujedno najavio i novi termin besplatnih vožnji žičarom.

– Mogu najaviti da će u tjednu školskih praznika u veljači, to su dva vikenda, od 17. do 25. veljače će isto biti besplatna žičara za sve posjetitelje. Htjeli bismo tako poticati građane da što više koriste žičaru, a što manje automobile – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Foto: Redovi ispred sljemenske žičare proteklog vikenda/ Igor Kralj/PIXSELL

Podsjećamo, radno vrijeme sljemenske žičare je radnim danom od 8 do 17 sati, te vikendom od 8 do 18 sati.

 

Naslovna fotografija: Žičara Sljeme/ Igor Kralj/PIXSELL

 

Ova objava Besplatno skijanje na Sljemenu do kraja sezone, a i vožnje žičarom tijekom školskih praznika u veljači se prvi puta pojavila na cityportal.hr.