Prijava

Vaša prijava

Građani na meti novih SMS prevara! Pošta vas nikada neće tražit ove stvari

[]

SMS porukama ponono se širi lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Naime, napadači se predstavljaju kao Hrvatska pošta te od primatelja putem poveznice navedene u poruci traže unos podataka o bankovnoj kartici.

– Svima koji su primili takvu poruku savjetujemo da ju ignoriraju te da ne slijede poveznice navedene u njoj jer riskiraju krađu bankovnih sredstava. Korisnicima savjetujemo da se jave policiji ako su bili žrtva internetske prijevare, a najbolja prevencija svakako je obraćanje pozornosti na detalje u poruci – ističu.

Lažne obavijesti mogu se prepoznati po sumnjivoj adresi (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), gramatičkim pogreškama, tekstu na engleskom jeziku te nejasnoj poveznici na kojoj se od primatelja u pravilu traži unos broja bankovne kartice i CVC/CVV broj. Samo jedan od navedenih elemenata dovoljan je kako bi se utvrdila valjanost poruke.

Hrvatska pošta putem Vibera ili SMS poruka od korisnika nikad ne traži broj bankovne kartice, a plaćanje ili provođenje bilo koje druge transakcije u Hrvatskoj pošti za dostavu paketa i pošiljaka moguće je samo i jedino poštaru na dostavi, u poštanskom uredu ili na paketomatu.

Ova objava Građani na meti novih SMS prevara! Pošta vas nikada neće tražit ove stvari se prvi puta pojavila na cityportal.hr.