Prijava

Vaša prijava

Stiže fašničko ludilo u grad, a vrhunac će biti Karnevalski party uz Indira Forzu

[]

Do veselog, šarenog, zabavnog, jubilarnog 115. Turopoljskog fašnika dijeli nas svega nekoliko dana. Nezaboravan omiljeni narodni običaj i ove će nam godine donijeti vrtlog maskiranja, šala, plesa i buke od 29. siječnja do 13. veljače.

Ludilo Fašničke Republike počinje u ponedjeljak 29. siječnja s predajom ključeva Grada, a Pajcek, Luk i Žir pripremili su bogat program za sve uzraste.

Mali fašnik ove godine bit će u petak 2. veljače od 16 sati u šatoru na Tuđmancu. Djeca i učenici iz goričkih vrtića i škola pokazat će mama, tatama, djedovima i bakama što su pripremili, a njihove kreacije i maštovite nastupe ocjenjivat će stručni žiri. Spomenimo i kako će mališane razveseliti superjunaci koji će se također priključiti i ove godine velikogoričkom fašniku.

Foto: Josip Škof

Tog vikenda od 3. do 4. veljače u Osnovnoj školi Eugena Kumičića održat će se GEEK CON, festival za ljubitelje SF-a, dok je subota 3. veljače rezervirana za finale COSPLAY-a od 18 sati. Također u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana.

Vrhunac fašničke zabave doživite tijekom velike fašničke povorke koja će središtem grada proći u subotu 10. veljače. Domaće i strane grupe prošpancirat će svoje maske po već dobro poznatom trasom koja kreće u 14 sati iz Školske ulice. No, zabavi tu nije kraj jer vas u večernjim satima čeka spektakularni Karneval party i koncert legendarne Indire Forze.

Kako je ovo razdoblje uživanja u krafnama, podsjećamo vas i da kušate gorički krafnoled. Poslasticu koja postaje sve prepoznatljiviji znak Turopoljskog fašnika.

– Vidimo se na goričkoj špici s maskom na licu! – poručuju organizatori.

Ova objava Stiže fašničko ludilo u grad, a vrhunac će biti Karnevalski party uz Indira Forzu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.