Prijava

Vaša prijava

Natječaj za izvođača: Gradi se novi južni ulaz u Zagreb, tramvaj sve do Ranžirnog kolodvora

[]

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Grad Zagreb je objavio natječaj za odabir izvođača radova za prvu etapu izgradnje Sarajevske ceste s komunalnom infrastrukturom, a rok za dostavu ponuda je 27. veljače. Bit će to novi, južni ulaz u Grad Zagreb, a u sklopu projekta planirana je i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon dvadeset godina.

Izvođenje Sarajevske ulice predviđeno je s dva kolnika i pješačko-biciklističkim stazama s obje strane. Projektom je predviđena i izgradnja nove tramvajske pruge od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora u duljini od cca 2,25 km sa zaokretnicom i objektom ZET-a (otpremničkim blokom) na jugu kod Ranžirnog kolodvora.

– Realizacijom Sarajevske ulice poboljšat ćemo prometnu povezanost naselja i rasteretiti postojeću prometnu mrežu, ali i ojačati održive oblike putovanja proširenjem tramvajske mreže i izgradnjom biciklističke i pješačke infrastrukture. Procijenjena vrijednost radova iznosi 25 milijuna eura, bez PDV-a, za što očekujemo većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Uz pretpostavku uspješnog natječaja za izbor izvođača, početak radova na Sarajevskoj očekujemo početkom jeseni – priopćili su iz Grada Zagreba.

Objava natječaja za odabir izvođača radova za novu tramvajsku prugu planira se na proljeće.

 

Naslovna fotografija: Grad Zagreb

 

Ova objava Natječaj za izvođača: Gradi se novi južni ulaz u Zagreb, tramvaj sve do Ranžirnog kolodvora se prvi puta pojavila na cityportal.hr.