Prijava

Vaša prijava

(N)ovogodišnja idila traje i dalje: Košarkaši u drami do nove pobjede, niz se nastavlja!

[]

U velikom stilu otvorili su 2024. godinu košarkaši Gorice. Za početak su povezali dvije domaće pobjede, prvo protiv Podstrane, a onda i kontra Marsonije, pojačanje s bivšim igračem Cibone Josipom Popićem. U našoj Gradskoj dvorani igrat će se i ovog vikenda “prvoligaška” košarka, budući da Gorici u nedjelju u goste dolaze zadarske Jazine, ali prije toga je valjalo odraditi i jedno kolo u tjednu.

Dobra okolnost je u tome što se nije moralo putovati predaleko, samo do zagrebačkog Trnskog, do dvorane koja nosi ime legendarnog Boška Pepsija Božića. Baš kao u Pepsijevo vrijeme, klub se zove KK Zagreb, ali zapravo je riječ o bivšem KK Zapruđu, jer “onaj” Zagreb, Pepsijev, Sesarov, Tomasov i Simonov Zagreb odavno ne postoji…

Ovaj i ovakav Zagreb, na čelu s bivšim trenerom Gorice Božom Radošem, dočekao je Goricu s omjerom 10-4, kao treća momčad na tablici, odmah iza Kvarnera i Vrijednosnica Osijek, najozbiljnijih kandidata za ulazak u najviši rang. U prvom dijelu prvenstva Zagrebaši su protutnjali Velikom Goricom, slavili prilično uvjerljivo, ali u srijedu navečer došlo je vrijeme za poravnavanje računa.

Odigrala je Gorica fantastičnih 30 minuta, došla u jednom trenutku i do 16 koševa prednosti, ali na kraju je morala igrati – 45 minuta! Jure Gunjina uzimao je loptu u ruke u ključnim trenucima, no odluka je ipak padala u produžetku. Tu je stvari u svoje ruke preuzeo Martin Klepo, koji je s vezanih pet poena povukao Goricu prema pobjedi u finišu, da bi Gunjina spektakularnom “bananom” zaustavio posljednji šut domaćina.

– Čestitam mojim dečkima na pobjedi, a Zagrebu na sjajnoj utakmici. Odigrali smo odlične tri četvrtine i u zadnju smo ušli preopušteno, kao da je utakmica gotova. Zagreb je iskoristio priliku i sa -16 došao u izjednačenu završnicu, u kojoj su pogodili teške šuteve i izborili produžetak. U produžetku smo skupili snage i uz malo sreće došli do pobjede. Sad se okrećemo novom kolu koje dolazi već u subotu protiv Jazina Arbanasi – kazao je trener Miron Češkić nakon što se njegova momčad poravnala na tablici s trećeplasiranim Zagrebom.

Nakon svega što se događalo tijekom ljeta, nakon ispadanja iz najvišeg ranga, nakon odlaska trenera Nevena Nikolića uoči prve utakmice prvenstva, malo je tko očekivao da će Gorica biti ovoliko visoko nakon 15 kola, ali događa se… Miron Češkić primio se posla, u momčadi se stvorila jako dobra kemija, a to se sve više preslikava i na rezultat. Cilj je biti među četiri najbolje momčadi, izboriti doigravanje, a u ovom trenutku to djeluje kao realan domet.

I u novoj pobjedi, desetoj ove sezone, Goričane su predvodila slična lica kao i ranije. Jure Gunjina ubacio je 22 koša, Martin Klepo je uz 21 koš dodao i osam asistencija, Vito Porobić dodao 19, Kristijan Šutalo odradio ogroman posao u obrani, skupio 11 skokova…

– Teška, još jednom fizički zahtjevna utakmica. Imali smo kontrolu praktički cijelu utakmicu, da bi se u zadnjoj četvrtini dogodio “blackout”. Zagreb je pogodio neke dosta teške šuteve i uspio se vratiti utakmicu, a ja na kraju mogu samo čestitati treneru i svojoj momčadi na karakteru i ustrajnosti. Više smo željeli tu pobjedu i zasluženo nakon produžetka uzeli smo bitna dva boda. Idemo to sad potvrditi u subotu protiv Jazina sa još jednom pobjedom i zaključiti ovaj teški tjedan na najbolji mogući način – poželio je Jure Gunjina.

(N)ovogodišnja gorička košarkaška idila traje i dalje, a nastavak te priče tražit će se u subotu od 16.30 sati.

Ova objava (N)ovogodišnja idila traje i dalje: Košarkaši u drami do nove pobjede, niz se nastavlja! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.