Prijava

Vaša prijava

Nastavak niza pobjeda traži se na Kvarneru: ‘Bolji su i jači, ali mi smo favoriti’

[]

Gleda li se na svijet iz perspektive velikogoričke košarke, prvi mjesec nove godine prošao je – savršeno! Nakon kratke pauze, koja to zapravo nije ni bila, jer trener Miron Češkić dao je igračima slobodno samo za Božić i Novu godinu, Goričani su krenuli u pobjedničku seriju koja se zaustavila na brojci četiri. Prvo je pala Podstrana, zatim i Marsonia, pa onda i Zagreb u gostima, a prošlog vikenda i zadarske Jazine Arbanasi.

S obzirom na sve što se događalo u prošloj godini, koja je sadržavala ispadanje iz najvišeg ranga, odlazak najvećeg broja igrača, organizacijske poteškoće, abdikaciju nesuđenog trenera Nevena Nikolića par dana prije početka novog prvenstva, ovakav niz dođe kao melem na ranu. I veseli sve zaljubljenike u košarku u ovom gradu, pri čemu ćemo u drugi plan staviti činjenicu da se takvi mogu nabrojati na prste…

A u prvi plan ovoga puta ide ono što slijedi. U subotu od 18 sati Goričani će do pete uzastopne pobjede pokušati doći u Kvarnerskom zaljevu, na gostovanju kod Crikvenice. Klub koji je ove sezone ušao u drugi rang u prvom je međusobnom ogledu tako i izgledao, kao niželigaš, pa je Gorica već do poluvremena otišla preko 30 koševa razlike. Ovoga puta, pak, očekuje se bitno drukčija utakmica, ne samo zato što se igra u gostima.

– U odnosu na naš prvi susret, Crikvenica se pojačala s Butorcem, Volanščekom, Popovićem i Amerikancem Scottom. U prošlom kolu igrali su protiv pulske Stoje i pobijedili vrlo uvjerljivo, pokazali znatno višu razinu igre – upozorava trener Češkić, svjestan da njegovu momčad čeka “nabrijan”, iznimno motiviran protivnik.

– Crikvenici je svaka utakmica jako važna u borbi za ostanak u ligi i sigurno će biti vrlo motivirani, tražiti svoju priliku. Međutim, mi spremno preuzimamo ulogu favorita u ovoj utakmici i pristup će od prve minute biti maksimalan. Nema opuštanja i nema laganih utakmica, bez obzira na poziciju na tablici.

Trenutačno je Gorica na trećemu mjestu te tablice, odmah iza nedodirljivog dvojca, riječkog Kvarnera i osječkih Vrijednosnica, što je doseg koji nadmašuje sva objektivna očekivanja uoči sezone, u koju se ušlo sa samo trojicom igrača iz lanjske rotacije, iskusnim Mašićem i Gunjinom te znatno mlađim Porobićem. Još malo iskustva i kvalitete donijeli su Šutalo i Klepo, a energiju i atrakciju donio je eksplozivni i skočni Fran Došen.

– Na gostovanje u Crikvenicu odlazimo željni nove pobjede. Čeka nas protivnik koji se trenutačno nalazi u donjem dijelu tablice, ali i momčad koju nikako ne smijemo podcijeniti, jer s novim igračima u rosteru to je respektabilna momčad. Iako smo u dobrom ritmu, u nizu pobjeda, to nije utjecalo na radne navike tijekom ovog tjedna. Vjerujem da smo se pripremili najbolje moguće i da ćemo biti spremni na sve što nas čeka – kazao je Došen.

Povratak u najviši rang, unatoč svim tim dobrim rezultatima, ove sezone nije realan, tu su momčadi iz Osijeka i Rijeke ipak u prednosti, ali bitno je i postavljati temelje za budućnost, razvijati mlade igrače, slagati se na svim razinama… I u godinama pred nama ganjati povratak na razinu koju grad poput ovoga zaslužuje. U Premijer ligu.

Ova objava Nastavak niza pobjeda traži se na Kvarneru: ‘Bolji su i jači, ali mi smo favoriti’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.