Prijava

Vaša prijava

Nema kraja pobjedama! Košarkaši dobili i petu zaredom, a sad ih čeka opak posao…

[]

Godina je već davno prestala biti nova i postala ova, ali neke stvari uporno se ne mijenjaju u goričkoj košarkaškoj dvije tisuće i dvadeset četvrtoj. Pet su već utakmica odradili naši košarkaši, na čelu s trenerom Mironom Češkićem, u ovoj godini, i svaka je završila identično – pobjedom Gorice! Niz je započeo s Podstranom, nastavljen je s Marsonijom, zatim i Zagrebom, u prošlom kolu sa zadarskim Jazinama, a serija nije zaustavljena ni u Crikvenici ove subote.

– Da, dobili smo ih lako i uvjerljivo u prvom dijelu sezone, ali danas je to potpuno drukčija momčad. Bore se za ostanak i doveli su četiri igrača koja su im puno donijela. Evo, u prošlom kolu uvjerljivo su pobijedili Stoju u Puli, na terenu na kojem smo mi izgubili… I zato, nema opuštanja – govorio je Coach Miron u najavi gostovanja u Kvarnerskom zaljevu, prije nego što je izgovorio i ovo:

– Unatoč svemu tome, mi preuzimamo ulogu favorita!

I tako je, srećom po sve nas koji volimo goričku košarku, i bilo. Gorica je otišla u Crikvu i pokazala pobjednički gard, praktički riješila utakmica već u prvih deset minuta, pa se nakon svega još malo učvrstila na trećemu mjestu, uz bok vodećem dvojcu, Osijeku i Kvarneru.

Odmah na startu otišla je Gorica na 8-0, nakon sedam minuta imala i dvoznamenkastu prednost, a četvrtinu zaključila s 14 koševa razlike. Nešto ozbiljniji otpor osnaženi domaćin pružio je u drugoj dionici, no svejedno je Gorici prije velikog odmora ostalo devet koševa viška.

A onda je došla treća četvrtina i konačno rješenje svih dvojbi. Trica Gunjine pa još i koš Šutala u finišu te dionice odveli su Goricu na okruglih 20 koševa razlike, nakon čega povratka za domaćina više nije bilo. Mirno su Češkićevi košarkaši zaključili posao i sa širokim osmijehom mogli krenuti kući.

Košarkaši Gorice posljednji su poraz doživjeli prije mjesec i pol dana, još prije Božića… Foto: David Jolić/cityportal.hr

– Čestitam mojim dečkima na još jednoj pobjedi. Poveli smo odmah na početku i prednost nismo ispuštali do kraja utakmice. Nekoliko puta Crikvenica je zaprijetila povratkom, ali smo dobro reagirali u obrani i održali smo razliku. Odigrali smo timski, svih deset igrača dalo je doprinos na parketu – govorio je trener Češkić kad je sve bilo gotovo, kad su nova dva boda već bila pospremljena u džep.

Kristijan Šutalo bio je prvo ime utakmice i ovoga puta, iskusni centar igra u zaista sjajnoj formi, a u ovom slučaju to je značilo double-double kombinaciju od 18 koševa i 12 skokova. Dvostruko dvotruki učinak zabilježio je i Jure Gunjina (14 koševa i 13 skokova), Vito Porobić dodao je 13, Fran Došen 12 poena…

– Čestitam ekipi i treneru na novoj pobjedi. Utakmicu smo shvatili ozbiljno jer je Crikvenica u prošlom kolu slavila visoku pobjedu u gostima kod Stoje, gdje smo mi izgubili. Uz dobru pripremu upisali smo petu pobjedu zaredom i potvrdili kontinuitet dobrih igara. Okrećemo se sada važnoj utakmici protiv Osijeka te se nadamo nastavit naš niz i dalje – kazao je Kristijan Šutalo, otkrivši tako da Goričani već gledaju korak naprijed.

Gorica je trenutačno na omjeru 12-5, u sjajnoj formi, sa jednako takvom atmosferom, no u Veliku Goricu će sljedeće subote doći momčad koja je izgubila jednu jedinu utakmicu ove sezone. Vrijednosnice Osijek izgubile su ove sezone samo u gostima kod Omiša, prilično iznenađujuće, a ujedno je to i jedina momčad koja je uspjela pobijediti vodeći Kvarner, koji također ima samo taj, jedan jedini poraz. U prvom dijelu prvenstva Osječani su Goricu na svom parketu pobijedili tek nakon produžetka, tako da bi moglo biti jako zabavno…

Ova objava Nema kraja pobjedama! Košarkaši dobili i petu zaredom, a sad ih čeka opak posao… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.