Prijava

Vaša prijava

Vladimir Štarkelj: ‘Spremamo izložbe legendarnih modela Jawa, BMW i Tomos motora, a evo zašto je ovo za nas i godina traktora!’

[]

Članovi Oldtimer kluba Turopolje proteklog su vikenda održali godišnju skupštinu udruge, na kojoj je prihvaćen izvještaj i usvojen plan rada i aktivnosti za tekuću godinu, doznajemo od predsjednika udruge Vladimira Štarkelja. Uz veliki odaziv članova, skupštini su prisustvovali i profesor Neven Topoljnjak iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice, kao i Nikica Repač, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Velike Gorice.

Foto: Godišnja skupština Oldtimer kkluba Turopolje/OTK Turopolje

Iako su osnovani prije samo tri godine, s početnih 40 članova danas ih broje već 117, a od samog su osnutka izuzetno aktivni po pitanju organiziranja raznih manifestacija, predavanja, izložaba. Svega toga neće nedostajati ni ove godine, otkriva nam naš sugovornik.

– Godišnje upišemo 30-tak novih članova, a aktivnih je nas oko 70-tak. Imamo i mlađih članova, njih petnaestak. Prošle godine smo sudjelovali na 49 manifestacija, a za ovu godinu imamo brojne planove. Nastavljamo suradnju s Muzejom Turopolja gdje ćemo pripremiti izložbe posvećene motorima, a predstavit ćemo odltimere marke Tomos, Jawa i BMW, uz prateća predavanja. Ovu godinu smo proglasili godinom traktora, već nekoliko članova je svoje vozne parkove obogatilo s traktorima iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. U suradnji s članovima oldtimer klubova iz Međimurja organizirat ćemo u Velikoj Gorici manifestaciju gdje će oldtimer traktori biti glavne zvijezde, jer to su sasvim drugačije i mašine i dizajn od današnjih, prikazat ćemo modele koji nisu toliko poznati javnosti – priča nam Štarkelj.

Foto: Oldtimer Show Turopolje 2023/OTK Turopolje

Ovogodišnju sezonu otvorit će susretom oldtimer Citroena, 27.ožujka, ispred srednjoškolskog centra, povodom Dana Srednje strukovne škole Velika Gorica, a treći po redu Oldtimer show Turopolje i ove će se godine održati u središnjem gradskom parku.

– Planiramo treći Oldtimer Show Turopolje održati 15.rujna, na obljetnicu osnutka udruge, a lokacija u Tuđmanovom parku nam se pokazala kao idealna. Prostor nam savršeno odgovara, nema ograničenja broja sudionika, pa nam je na prošlogodišnji stiglo 300 vozila. Jedino ovisno o vremenskim prilikama možda ćemo pomicati datum, ali to ćemo još vidjeti – otkriva nam predsjednik udruge Oldtimer kluba Turopolje, Vladimir Štarkelj.

Foto: OTK Turopolje sprema čak tri izložbe o legendarnim motociklima

Foto: U Oldtimer klubu Turopolje sad je već 117 članova/OTK Turopolje

Foto: Godišnja skupština Oldtimer kluba Turopolje/OTK Turopolje

Foto: Vladimir Štarkelj na Oldtimer Showu Turopolje 2023/OTK Turopolje

Ova objava Vladimir Štarkelj: ‘Spremamo izložbe legendarnih modela Jawa, BMW i Tomos motora, a evo zašto je ovo za nas i godina traktora!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.