Prijava

Vaša prijava

ZET napušta garažu u centru Gorice 15.lipnja! Prijevoznik Arriva s novih 15 gradskih linija kreće do početka ljeta

[]

Kako doznajemo, novi autobusni prijevoznik na lokalnim gradskim linijama, definitivno će biti Autotrans poznatiji kao Arriva Hrvatska, koji od ZET-a preuzima linije koje povezuju okolna mjesta s Velikom Goricom, te uvodi i veći broj novih linija, s novim sustavom javnog prijevoza trebao bi krenuti do početka ljeta. Osim toga, kako doznajemo, Arriva neće koristiti ZET-ovu garažu u centru grada, u Zagrebačkoj ulici. No, u njoj neće više biti ni ZET, koji, kako doznajemo, garažu u središtu Gorice napušta 15. lipnja! Ta je parcela inače ukupne veličine preko šest tisuća ‘kvadrata’, od kojih je manji dio u vlasništvu ZET-a dok je preostali dio vlasnik Grad Velika Gorica.

Kako smo već više puta pisali, ZET će i dalje voziti na postojećih devet linija (268, 290, 307, 308, 310, 311, 313, 315, 330), a lokalni prijevoz na novih 15 gradskih linija biti će besplatan. Nove linije povezat će tako i naselja Veliku Mlaku i Mičevec, Staro Čiče, kao i poslovnu zonu Meridijan 16. Tu nije kraj brojnim novostima – također doznajemo kako će Arrivini autobusi dobiti originalni vizualni dizajn s prepoznatljivim bojama i simbolima našeg kraja, a zadatak je povjeren dizajneru Goranu Martinu Štimcu.

Lokalnim linijama, novim i starim, vozit će 18 Arriva autobusa prosječne starosti 7,5 godina.

 

Foto: Grad Sveta Nedelja

Naslovnica: Garaža ZET-a u Zagrebačkoj ul.48/Screenshot

Ova objava ZET napušta garažu u centru Gorice 15.lipnja! Prijevoznik Arriva s novih 15 gradskih linija kreće do početka ljeta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.