Prijava

Vaša prijava

115. Turopoljski fašnik: Stiže 18 zamaskiranih grupa, live prijenos i koncert Indire Forza

[]

Bliži se veliko finale ovogodišnjeg 115. Turopoljskog fašnika. Ulicama grada u subotu 10. veljače će prodefilirati oko 18 grupa, obilježenih šarenilom kreativnih maski i kostima, a povorka kreće u 14 sati iz Školske ulice. Kako će prolaziti ulicama grada od glavnog kolodvora do Parka dr. Franje Tuđmana do 16:30 sati bit će zatvorene okolne ulice kao i sama Zagrebačka.

– Vidjet ćemo tu svega. Pojedini su inspirirani najgledanijim filmom prošle godine pa će imati vidjeti prave Barbie lutke, jedna od skupina uobličila je tradiciju i uputila se na dobar stari petek na Gorice, stižu nam i mitološki likovi – Koranti iz Slovenije – ističu iz goričke Turističke zajednice te dodaju kako će se tu još naći i skupina iz Bugarske, ali i iz Dugog Sela i Petrijaneca.

Uz pajceka, luka i žira, već tradicionalno atmosferu će podizati i trenutni vladari našeg grada, Princ Fašnik i njegova Princeza, a koji će biti u pratnji svima poznatog Marija Petrekovića.

– Po prvi put u povijesti Turopoljskog fašnika cijelu povorku moći ćete pratiti uživo na društvenim mrežama Turističke zajednice i Turopoljskog fašnika. Prijenos će krenuti nešto iza 14 sati kada povorka pristigne pred balkon hotela Bijela Ruža – dodaju iz TZVG.

“Karneval party” nastavlja se u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana, gdje će ujedno ove godine u 17 sati biti osuđen i spaljen Princ Fašnik. No, kako kažu organizatori to neće biti kraj Fašničke Republike, ali je sigurna uvertira u propast te loše i bedaste vladavine neodgovorno vladara.

Za glazbeni dio i veselje u grijanom šatoru pobrinut će se grupe Viking i Turbo X, a u 17:45 sati saznat ćemo tko je ovogodišnji pobjednik Turopoljskog fašnika. Sam vrhunac karnevalske zabave očekuje vas u 19:30 sati kada će na pozornicu stići Indira Forza i rasplesati vas svojim najpoznatijim hitovima.

Ova objava 115. Turopoljski fašnik: Stiže 18 zamaskiranih grupa, live prijenos i koncert Indire Forza se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Gradsko natjecanje LIDraNo

Modelarska liga, državna razina natjecanja