Prijava

Vaša prijava

Lukavec čeka proljeće: ‘Viša liga? Ako ne uplatiš srećku, ne možeš ni dobiti na lotu…’

[]

Nakon jeseni za pamćenje, okončane na diobi trećega mjesta u 3. NL Centar, nogometni Lukavec nastavlja istim ritmom. Trener Siniša Idrizi na raspolaganju ima momčad vrlo sličnu onoj jesenskoj, ali ipak ponešto pomlađenu i “renoviranu” tijekom zimske stanke, koja je i dalje u tijeku.

– Pojačali smo se po pitanju širine kadra, pritom i pomladili momčad, pa sad ispada da će možda biti i gužve kad svi budu zdravi. Ali dobro, daj Bože da bude tako, da ne bude ozljeda i da svi budu na raspolaganju. Statistika kaže da smo mi momčad koja je koristila najmanje igrača u prvom dijelu prvenstva, ali tako nekako i biramo igrače. Želimo da su oni koji dolaze zdravi, ali i karakterni, jer razlog neigranja mogu biti ozljede, ali i povrijeđen ego. Mi pokušavamo izbjeći i jedno i drugo, a činjenica je i da nemamo sredstava za plaćati 25 igrača. Da idemo na tu varijantu, išli bismo na uštrb kvalitete – podnosi izvješaj predsjednik Lukavca Goran Guteša, koji sa svojim suradnicima ne miruje ni trenutka.

Lukavec je tijekom ove pauze ostao bez četvorice igrača, Gucića, Povoljnjaka, Rosandića i Vujičića, ali dolazaka je još više. Stigli su tako Dorian Houdek (21), nećak pjevača Jacquesa, hitri ofenzivac koji je prošao Goricu, Lokomotivu i Sesvete, a došao iz Vrapča, te Vito Rehak (18), Antonio Đokić (19), Karlo Klarić (21) i Matej Šarić (19). U kadar se vratio i golman Nino Martin Luter, koji će čuvati leđa “jedinici” Anti Aniću, a posljednji u nizu je 25-godišnji napadač Siniša Đurić, koji je stigao iz Petrinje.

– U svim tim promjenama pojavio nam se problem na lijevom krilu, budući da su nam otišla trojica igrača koja su punila tu poziciju, a zbog ozljeda i dalje nemamo Cimešu i Humeljaka, koji bi se trebali vratiti do drugog ili trećega kola proljeća. Moram istaknuti da je velik napredak kroz pripreme pokazao i Angelo Radović, napadač kojeg je najlakše opisati kao “leteću tvrđavu”. Ima gotovo dva metra, puca od snage, lovi svaku loptu koja ide na njega… Uz njega, uvijek raspucanog Grozdeka i pojačanja koja su stigla, s realizacijom ne bismo trebali imati problema – vjeruje Guteša.

Posebno izazovan bit će start u proljeće, jer Lukavčani imaju vrlo zahtjevan raspored na početku.

– Upravo zato smo išli na nešto manje utakmica u pripremama. Nismo puno mijenjali kadar, momčad je uigrana, a željeli smo da se igrači zažele nogometa. Taj početak je stvarno malo nezgodan, odmah nas čeka drugoplasirani Maksimir na umjetnoj travi, pa Zagorec doma, pa vodeća Segesta u gostima… Tu će se vidjeti puno toga, iako ima vremena i poslije za eventualne nadoknade propuštenog. Međutim, nemamo mi imperativ napada na vrh, jedini imperativ je biti među prvih pet-šest. To je realno očekivati. Naravno da bismo htjeli biti prvi, dobiti svaku utakmicu, to je sportski, ali ništa ne moramo – ističe Guteša.

Budu li Lukavčani na kraju doista prvi, još će veću težinu imati podneseni zahtjev za licenciju za viši rang, jedinstvenu treću ligu. Na podnošenje tog zahtjeva u Lukavcu su se odlučili manje zbog nekakave nerealne ambicije, a više zbog želje da sve opcije ostanu otvorene.

– Liga više? Vidjet ćemo… Sami to u ovom trenutku ne možemo iznijeti, sami u to ni ne želimo ići, ali uvijek postoji šansa da se pojavi netko tko je zainteresiran za neku vrstu partnerstva. Razmišljali smo ovako nekako… Ako ne predaš zahtjev, ne možeš ga ni dobiti. Slikovito rečeno, ako ne uplatiš srećku, ne možeš dobiti na lotu – sa smiješkom kaže Guteša.

U sklopu priprema za nastavak sezone Lukavčani su se bavili i međunarodnim nogometom, pa su u Meštrici izgubili 2-1 od slovenskog drugoligaša Krke, a u Brežicama za vikend s uvjerljivih 4-1 pobijedili istoimenog slovenskog trećeligaša. Pri čemu je moglo završiti i 9-1… Glavni teren Lukavella u svemu tome se pažljivo čuva, radi se na sanaciji, a koristi se i 400 kvadrata dvorane u sklopu klupskih prostorija.

– Šalimo se da glumimo da smo u četvrtom nastavku Rockyja, tako to nekako kod nas izgleda, ha, ha – govori predsjednik Lukavca, pa se dotiče terena.

– Stari Lukavčani uvijek kažu da su se na mjestu gdje je danas teren ili kupali ili pecali. A u zimskim mjesecima i klizali. Tu je bila močvara, koja je isušena, ali vide se posljedice svega toga. Radimo sve da teren bude što bolji, a sve bliže smo i terenu za trening s umjetnom travom i nadamo se da ćemo to u budućnosti i realizirati – zaključio je Guteša.

U nedjelju će Lukavec odigrati još jednu utakmicu s HAŠK-om u Meštrici, a generalka za prvenstvo bit će gostovanje kod Vrapča.

Ova objava Lukavec čeka proljeće: ‘Viša liga? Ako ne uplatiš srećku, ne možeš ni dobiti na lotu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Valentinovo