Prijava

Vaša prijava

Dan nakon Rijeke palo Dugo Selo, a od komentiranja suđenja – odustali!

[]

Dan poslije Rijeke, dan poslije potopa na travnjaku i bolnog poraza na kraju, i dalje su se zbrajali dojmovi. Više je to radio svatko za sebe, u tišini, a manje na glas, jer frustracije nakupljene u vaterpolsko-nogometnom ogledu, ali i kroz nova tri dosuđena penala kontra Gorice, osjećale su se i nakon prospavane noći.

– Čuj ovo… Gorica je ove sezone odigrala 20 utakmica u prvenstvu. U njih 18 dosuđena su četiri penala protiv nas, a u ove dvije protiv Rijeke pet! – zbrajao je netko u kutu kafića uz pomoćni teren, na kojem su u tijeku bile pripreme za novu utakmicu.

Sad to već postaje navika, praksa po kojoj Gorica dan nakon prvenstvene utakmice igra i prijateljsku utakmicu, namijenjenu onima koji nisu igrali ili su manje igrali dan ranije.

– Od kad sam došao, ponavljam da želim što više proširiti kadar, a te utakmice nam pomažu u tom smislu. Dobro dođu onima koji nemaju veliku minutažu, ali i nekim novim igračima, koji tek love ritam – objasnio je trener Jeličić.

Nema Gorica previše igrača u rosteru, barem onom koji se koristi u natjecateljskim utakmicama, pa se zato koriste i klinci iz juniora i(li) kadeta, ali cilj je i ovoga puta ostvaren. Minute na terenu izgubljene dan ranije dobio je tako kapetan Pršir, u početnom sastavu bila su i jedina dva nova igrača iz ovog prijelaznog roka…

Na golu je tako počeo Božo Radošević, u zadnjoj liniji veznjak Sekou Sagna kao desni bek, na lijevom desni bek Đuro Giulio Đekić te Mario Matković i desni bek Momčilo Raspopović kao stoperski dvojac. Jurica Pršir je u veznom redu ordinirao zajedno s Lukom Kapulicom i Andrejem Lazarovom, a napadački trojac činili su Sven Blummel, Lenny Ilečić i najnovija akvizicija Gabriel Rukavina.

S druge strane bio je protivnik u čijim je redovima zaigrao i Jurica Kovačić, najstariji sin iz “loze Pevec”, koja nekoliko metara dalje, u Caffe VAR-u, ugošćuje sve koji požele popiti kavicu, ispratiti treninge svih klupskih kategorija, a ovoga puta i utakmicu, nakon koje je Jurica zvani Đuka skinuo dres, navukao pregaču i nastavio raditi ono što radi svaki dan… S klupe momčad Dugog Sela, koju čeka borba za ostanak u jedinstvenom trećem rangu hrvatskog nogometa, vodi Sejad Halilović, otac Alena Halilovića, također bivši igrač Dinama.

Međutim, Gorica je za njegovu momčad čak i u ovakvom, šarenom izdanju, bila prevelik zalogaj. Već do odmora bilo je 3-0 za domaćina, pri čemu se dva puta u strijelce upisao Sven Blummel, a jedanput Lenny Ilečić. Obojica su već po tradiciji efikasni u ovakvim utakmicama, a Nizozemac je tijekom jeseni zabijao u HNL-u. Posao je u nastavku dovršio Luka Kapulica, koji je realizirao jedanaesterac i postavio konačnih 4-0, što je poslužilo kao mrvica utjehe u vremenima kad Gorica u službenim utakmicama nikako ne može do bodova.

Već dan kasnije, od utorka, kreću pripreme za novi teški izazov, gostovanje kod Osijeka na Opus Areni. Nije lako ni Osječanima, ne cvjetaju ruže ni u jedinom slavonskom prvoligašu, koji je za vikend poražen u Puli, uz očajnu izvedbu igrača Zorana Zekića, ali to i ne mora biti posebno dobra vijest za Goricu. U Osijeku će krenuti apsolutna mobilizacija, pogotovo s obzirom na to da je razlika između domaćina i Gorice uoči ove utakmice i dalje samo četiri boda. Uspije li Gorica prekinuti svoj loš niz upravo na Opus Areni, borba za Europu opet bi se mogla zakomplicirati, a Gorica “živnuti” u svakom smislu.

Za početak, bilo bi dobro da ne bude dosuđeno par penala za protivnika.

– Suđenje ne komentiram još od prošle sezone, jer ni tada nisam znao što je kazneni udarac, a što nije. A sad, nakon šest jedanaesteraca dosuđenih protiv Gorice u 2024. godini, za sebe mislim da sam glup i da ništa ne znam – komentirao je za Sportske novosti predsjednik Nenad Črnko.

Borbe se, dakle, nastavlja. Na svim razinama.

Ova objava Dan nakon Rijeke palo Dugo Selo, a od komentiranja suđenja – odustali! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.